Digitoegankelijkheid toekomst of trend?
Digitoegankelijkheid

Digitoegankelijkheid toekomst of trend?

Digitale toegankelijkheid ofwel digitoegankelijkheid is erop gericht dat bezoekers gemakkelijk hun weg vinden op jouw website. Vooralsnog richt digitoegankelijkheid zich voornamelijk op mensen met visuele beperkingen of dyslexie.

Vanaf 2025 is het verplicht dat je website voldoet aan de (digitale) Europese toegankelijkheidsrichtlijnen. Het is dus toekomst en zeker geen trend.

Tool voor WordPress websites

Met een toegankelijke website vergroot je de impact van je website of app. Als we de opdracht krijgen om jouw WordPress website digitoegankeljk te maken dan kijken we de hele website na en doen aanpassingen waar nodig. Wij bouwen een tool in waarmee de website toegankelijk is voor mensen met een, veelal, visuele beperking. De tool die we gebruiken is een open source WordPress plug-in. Met deze plug-in krijgt de bezoeker de volgende toegankelijkheid gereedschappen gebruiken.

  • Vergroot tekst
  • Verklein tekst
  • Grijstint
  • Hoog contrast
  • Negatief contrast
  • Lichte achtergrond
  • Links onderstrepen
  • Leesbaar lettertype

Op de website van Park Lingezegen kun je zien hoe dit werkt.

Europese regelgeving

Digitoegankelijkheid is een must. Met het inbouwen van deze tool zorg je ervoor dat meer mensen toegang krijgen tot de inhoud van je website. Nadat wij de digitoegankelijkheid hebben ingebouwd voldoet je website weer aan de Europese regelgeving die vanaf 28 juni 2025 van kracht wordt.

Voorleeshulp

Wil je een stapje extra doen voor de bezoekers van je website? Met onze voorleeshulp van Readspeaker kun je de website laten voorlezen door geavanceerde software. In dit blog over de Voorleeshulp lees je hier meer over.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1