Hoe toegankelijk is jouw website?
Noodzaak: een toegankelijke website!

Hoe toegankelijk is jouw website?

Een toegankelijke website: de sleutel tot succes in het veranderende digitale tijdperk. Wil je online relevant blijven dan is het nu tijd om toegankelijkheid te omarmen.

Wat is er gebeurd?

Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de Europese toegankelijkheidswet, die vanaf 28 juni 2025 van kracht wordt. Deze wet verplicht websites en webshops om te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Dit betekent dat jouw online aanwezigheid toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht eventuele beperkingen.

Je website digitaal toegankelijk maken

Bij Pixel Creation begrijpen we het belang van deze wet en willen we jou helpen om voorbereid te zijn op deze verandering. We zijn een vooruitstrevend en innovatief bedrijf dat ernaar streeft om onze klanten optimaal te ondersteunen bij het voldoen aan de nieuwe regelgeving. Daarom raden we je aan om nu al actie te ondernemen en je website toegankelijk te maken.

Waarom is een toegankelijke website zo belangrijk?

Een toegankelijke website biedt talrijke voordelen, zowel voor jouw bedrijf als voor je klanten. Ten eerste vergroot het de inclusiviteit van jouw online aanwezigheid. Door ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht eventuele beperkingen, gemakkelijk toegang heeft tot jouw website, laat je zien dat je waarde hecht aan diversiteit en gelijke kansen.

Daarnaast kan een toegankelijke website leiden tot een betere gebruikerservaring (UX) en conversieratio (CRO). Wanneer bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en interacteren met jouw website, is de kans groter dat ze langer blijven en uiteindelijk een aankoop doen of contact opnemen. Bovendien kan een toegankelijke website ook voordelen bieden op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO), aangezien zoekmachines zoals Google steeds meer belang hechten aan toegankelijkheid.

Voldoet jouw website aan de WCAG-richtlijnen?

Bij Pixel Creation begrijpen we dat het toegankelijk maken van een website een uitdaging kan zijn, vooral voor bedrijven die hier nog geen ervaring mee hebben. Daarom bieden wij verschillende diensten aan om je te ondersteunen bij dit proces.

Ten eerste kunnen we een grondige analyse uitvoeren van jouw huidige website om te bepalen welke aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen. Onze experts zullen nauwgezet alle aspecten van jouw website onderzoeken, van de codering tot de visuele elementen, en je voorzien van een gedetailleerd rapport met aanbevelingen.

Vervolgens kunnen we de benodigde aanpassingen doorvoeren om jouw website volledig toegankelijk te maken. Dit kan inhouden dat we de codering optimaliseren, alternatieve teksten toevoegen voor afbeeldingen, de kleurcontrasten aanpassen en nog veel meer. We werken nauw samen met jou om ervoor te zorgen dat de toegankelijkheidsverbeteringen naadloos integreren met jouw bestaande website en merkidentiteit.

Bovendien bieden we ondersteuning bij het onderhoud en de voortdurende optimalisatie van jouw toegankelijke website. Aangezien de WCAG-richtlijnen regelmatig worden bijgewerkt, is het essentieel om up-to-date te blijven en eventuele problemen snel aan te pakken. Onze experts houden de vinger aan de pols en zorgen ervoor dat jouw website altijd voldoet aan de laatste standaarden.

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

1