Case Nieuwe website voor Park Lingezegen

Een informatieve website met digitale kaart van Park Lingezegen.

Park Lingezegen: een groene oase tussen Arnhem en Nijmegen Website die inspireert om Park Lingezegen te ontdekken

Park Lingezegen is een prachtig landschapspark dat gelegen is tussen Arnhem en Nijmegen. In het park van ruim 3400 voetbalvelden groot vind je volop de ruimte om te ontspannen, een wandeling te maken, te genieten van de natuur, lokaal te eten en de rijke geschiedenis van het gebied te ontdekken.

Vraag van de klant

Park Lingezegen wilde een website laten ontwikkelen die helemaal aansluit bij de huidige fase waar het park zich in bevindt. De oude website van Park Lingezegen was erg gericht op de opbouwfase van het landschapspark en oogde hierdoor verouderd. De vernieuwde website moet mensen enthousiasmeren om naar Park Lingezegen te komen en informeren over de activiteiten die in het park te doen zijn.

Brainstormsessie

Omdat het landschapspark veel betrokkenen kent, hebben we gekozen voor een brainstormsessie om samen na te denken over de wensen en eisen voor de nieuwe website. Een van de resultaten hiervan is bijvoorbeeld een digitale kaart van het hele park met daarop alle bezienswaardigheden en activiteiten. Inclusief handig filter. Daarnaast hebben we de website digitaal toegankelijk gemaakt (WCAG richtlijn), zodat ook mensen met een beperking de website goed kunnen gebruiken.

Ontwerp en ontwikkeling

Op basis van de input van de brainstormsessie zijn we begonnen met het creëren van een mooi, nieuw ontwerp op maat. Dit ontwerp hebben we vervolgens omgezet naar een snelle, responsive website.

Content migreren naar nieuwe website

Door de jaren heen is er op de oude website veel content geproduceerd. Dit wilden we niet verloren laten gaan. Daarom hebben we veel bestaande content gemigreerd naar de nieuwe website en deze informatie waar nodig aangevuld.

Cases Trots op ons werk

1