23-08-2016

Een goede huisstijl betekent herkenbaarheid

Een goede huisstijl is juist voor kleine bedrijven belangrijk!

Een goede huisstijl is consistent, onderscheidend en opvallend. Als organisatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij je doelgroep(en)!

Waarom zou ik investeren in een goede huisstijl? Met alleen een herkenbaar logo ben ik er toch ook al? Ondernemers zijn vaak bezig met het maken van een geweldig product, maar willen zich niet bezighouden met de uitstraling van een website of huisstijl. Zie jij het belang van een goede huisstijl ook niet in? Wij hebben vier redenen op een rijtje gezet waarom juist kleine bedrijven in een goede huisstijl moeten investeren.
 

1. Het geeft richting aan je bedrijf

Wie ben je & waar sta je voor? Dat is wat je door een goede huisstijl laat zien. Door een duidelijke huisstijl weten klant waar ze aan toe zijn en draag je een bepaalde sfeer uit! Het hele bedrijf krijgt hierdoor een duidelijke uitstraling. Wat je niet wilt: verwarring!
 

2. Een goede huisstijl betekent herkenbaarheid

Een visuele identiteit zorgt voor herkenbaarheid. Jouw doelgroep vindt herkenbaarheid fijn, ze associëren dit met authenticiteit. Wanneer alles goed op elkaar aansluit zal men jouw bedrijf sneller herkennen. Je huisstijl is dus zeer belangrijk om naar de buitenwereld toe te treden, hierdoor zal men het sneller over je hebben.

3. Een consistente huisstijl zorgt voor betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is iets wat iedere onderneming zou willen bereiken. Betrouwbaarheid is echter niet makkelijk om op te bouwen, met een duidelijke en goede huisstijl is dit wel een stuk makkelijker. Goed design zorgt ervoor dat je klant weet wat hij krijgt en wat jij doet. Jij vind het zelf toch ook vervelend als je niet weet wat je kunt verwachten?
 

4. Net die ene stap extra

Stel je voor dat je bij twee verschillende websites hetzelfde product kan kopen voor dezelfde prijs. Wanneer de uitstraling van de ene website beter is dan die van de andere website, biedt de huisstijl net die ene stap extra!

Een goede huisstijl geeft dus richting aan jouw bedrijf, het creëert betrouwbaarheid en herkenbaarheid en tot slot kan het net dat extra duwtje in de goede richting geven. Het beinvloedt onze levenswijze en onze meningen. Daarom is het juist voor kleine bedrijven goed om in een huisstijl te investeren.

Onze experts maken een analyse van jouw website

Wil je weten wat de status is van jouw website? Onze experts analyseren jouw website op meer dan 30 punten en gaan graag met je in gesprek over de verbeterpunten van jouw website.

Bedankt, je bericht is met succes ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op indien nodig.
Naam
Website URL
E-mailadres

Meer over het maken van een goede website:

Start een project

Neem vandaag contact met ons op; wij komen graag met je in gesprek over je idee of project. Bel ons voor een afspraak op (026) 840 72 02 of mobiel (06) 504 564 72. Of stuur een e-mail naar info@pixelcreation.nl