31-05-2019

Snelheid website, belangrijk onderdeel gebruikerservaring

Hoe sneller je website hoe langer je bezoekers zullen blijven

De snelheid van jouw website is van cruciaal belang wanneer je de bezoekers langer wilt vasthouden.

Bijna alle bezoekers van jouw website zullen in de paar minuten dat hij/zij aan het zoeken is naar een product of dienst ook op minstens drie andere websites aan het zoeken zijn. In die korte tijd dat een bezoeker even op jouw pagina belandt moet je jezelf voorstellen en verkopen door te overtuigen. Dit doe je allereerst door te zorgen dat de content die je bezoeker opvraagd razensnel in beed te brengen.

Hoe snel moet mijn website zijn?

Je website moet belachelijk snel zijn. Je bezoeker is namelijk altijd sneller dan jouw website. Op het moment dat er een zoekopdracht wordt verstuurd zal jouw website de juiste informatie moeten gaan verzamelen en in beeld brengen. De server van je website zal beginnen met het verwerken van de zoekopdracht om dit vervolgens te koppelen aan de juiste data die nodig is om een pagina te tonen. Er moeten allemaal verschillende bronnen voor bijvoorbeeld lettertypes, stylesheets, dynamisch effecten voor bijvoorbeeld een slider ingeladen worden. Daarna moeten de gekoppelde afbeeldingen en bestanden zoals een header foto of pdf bestand geladen worden om het geheel op te bouwen tot een volledige website pagina.

Snelheid meten

Google heeft speciaal voor website ontwikkelaars een uitgebreide PageSpeed Insights tool beschikbaar gesteld om de snelheid van je website te meten. Hiermee kun je analyseren op welke gebieden je de snelheid van je website kunt verbeteren. Ook geeft de tool je website een totaal score voor zowel de desktop als de mobiele versie van je website.

We doen even een korte test om de gemiddelde snelheid van een aantal websites te meten en vergelijken.

Snelheid van bekende websites:

Website Responstijd Mobiel Responsetijd Desktop Pagespeed score
bol.com 1.7s 2.4s 80
hema.nl 2.1s 2.8s 72
ns.nl 2.2s 2.1s 59
zalando.nl 1.9s 1.8s 87
pixelcreation.nl 1.7s 0.5s 94


Verbeter de snelheid van je website

Er zijn veel factoren waarmee wij als webdevelopers rekening houden en waarin wij onze opdrachtgevers begeleiden en adviseren. Je kunt ook heel gerichte bepaalde delen van de website sneller maken voor bijvoorbeeld een campagne pagina. Op basis van de behoefte, de doelgroep en de concurrentie bepalen wij wat de meeste ideale snelheid voor jouw website is. Wij gebruiken de PageSpeed Insights tool van Google hiervoor altijd als evalutatie tool naar onze opdrachtgevers.

Ontvang een uitgebreide analyse van jouw website of webwinkel

Wil je weten wat de status is van jouw website of webwinkel? Onze specialisten analyseren voor jou op meer dan 30 punten en gaan graag met je in gesprek over de verbeterpunten van jouw website of webwinkel.

Leuk, wij gaan direct beginnen met het analyseren van je website of webwinkel. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je over onze bevindingen.
Naam
Website URL
E-mailadres

Meer over het maken van een goede website:

Start een project

Neem vandaag contact met ons op; wij komen graag met je in gesprek over je idee of project. Bel ons voor een afspraak op (026) 840 72 02 of mobiel (06) 504 564 72. Of stuur een e-mail naar info@pixelcreation.nl