Strategie & concept

Hoe kan jij jouw klanten online bereiken? Een duidelijke boodschap overbrengen of zelfs online conversie verhogen? Om online succes te bereiken is het van belang dat je een duidelijke online strategie hebt vastgesteld. Dat is alleen niet altijd even makkelijk, maar wij helpen je graag!

Het belang van een online strategie

Door de eindeloze online mogelijkheden, opkomende concurrentie en het toenemende belang van het internet wordt een online strategie steeds belangrijker.

 

Alle neuzen dezelfde kant op

Een online strategie geeft richting aan jouw online activiteiten om uiteindelijk jouw online doelstellingen te behalen. Zonder online strategie is het onmogelijk om alle juiste stappen te zetten die nodig zijn om jouw doelstellingen te behalen. Uiteindelijk kun je iedere stap die je zet beoordelen, helpt de volgende stap die ik wil zetten mij om uiteindelijk mijn doelen te halen?

 

Informatie verzamelen

Een succesvolle online strategie is gebaseerd op onderzoek. Om uiteindelijk de koers te bepalen is informatie nodig. Welke concurrenten zijn actief? Welke concurrenten behalen online het meeste succes? Hoe groot is de markt die ik via het internet kan bereiken? Waar is de doelgroep het meest actief? Erg veel vragen die inzicht geven in de online kansen voor jou of jouw bedrijf.

 

Consistentie & herkenbaarheid

Wanneer alle activiteiten worden uitgevoerd met de online strategie in gedachten en de online doelstellingen voor ogen ontstaat er herkenbaarheid en consistentie. Beide dragen bij aan een stabiele band met de doelgroep. Op de website zal het zelfs kunnen zorgen voor een hogere conversie. Bezoekers op een webshop kopen bijvoorbeeld meer wanneer iets herkenbaar is en wanneer het consistent wordt aangeboden dan wanneer ze in verwarring worden gebracht.

 

Doelstellingen behalen

Uiteindelijk biedt een online strategie uiteraard perspectief voor de toekomst, een duidelijke richting waar je als organisatie of als ZZP'er naartoe wilt. Met een sterke basis wordt het makkelijker om de activiteiten succesvol uit te voeren en het uiteindelijk doel te bereiken. Voor ons is de online strategie daarom ook altijd het vertrekpunt.

 

 

Heb je een vraag of idee over je website?

Nick

(026) 840 72 02

Nick@pixelcreation.nl