Wil jij een hogere positie in Google?

Als full-service internetbureau kunnen wij je op alle vlakken helpen. Van technische optimalisatie tot het verbeteren en creëren van content.

Ja, dat wil ik!

Laat jouw website sneller indexeren via Google Search Console

4 mei 2020
leestijd 4 minuten
door Nick

Veel mensen denken dat het lang duurt voordat Google een pagina heeft opgenomen in de zoekresultaten. Dat was vroeger ook zeker het geval, maar tegenwoordig 'crawlt' Google jouw website vaker dan je denkt. Dat betekent ook dat jouw wijzigingen en werkzaamheden sneller impact hebben op jouw online traffic. Maar als je echt snel resultaat wilt, dan hebben wij een handige tip voor je: vraag handmatig een indexering aan van jouw pagina via Google Search Console.

Maar, first things first. Eerst even een algemene uitleg voor iedereen die nog niet zo bekend is met online marketing.

Een hogere positie in Google?

Om jouw positie in Google te verhogen is het belangrijk om je bezig te houden met SEO. SEO staat voor Search Engine Optimisation (zoekmachine optimalisatie). Het betreft werkzaamheden waarmee je probeert jouw positie in Google te verhogen waardoor je meer relevante bezoekers kunt aantrekken. Maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk zien wat de invloed is van de aanpassingen die je hebt doorgevoerd. Deze tip helpt je erbij om jouw wijzigingen snel te laten opnemen in Google, zodat je al snel resultaat kunt zien.

Google Search Console

Google Search Console (de opvolger van Google Webmaster Tools) is een handige tool waarmee je inzicht verkrijgt in de prestaties van jouw website in Google. Heb je Google Search Console nog niet ingesteld? Doe dat dan snel, zodat je waardevolle data kunt verzamelen die gebruikt kan worden om meer potentiële klanten te bereiken via Google.

Wil je graag dat wij Google Search Console voor je instellen, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je hier graag bij!

Pagina laten indexeren via Google Search Console

In slechts een aantal simpele stappen kun je Google vragen om jouw pagina opnieuw te 'crawlen' (doorspitten) en 'indexeren' (opnemen):

  1. Log met jouw G-mail account in op Google Search Console
  2. Zoek in het uitklapmenu aan de linkerkant jouw website op
  3. Typ bovenin in de zoekbalk de 'url' van de pagina die je wilt laten indexeren, bijvoorbeeld: https://www.domeinnaam.nl/pagina/
  4. Je ziet nu de knop 'Indexering aanvragen', klik daar op!

Nu is het even afwachten, maar vaak zie je al dat de pagina binnen een aantal minuten is opgenomen in Google.

Op de hoogte blijven van onze tip van de week?

Wil jij graag werken aan jouw website en jouw online doelen behalen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! We sturen je praktische tips en tricks waarmee jij jouw website kan blijven verbeteren.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?
Heb je Google Search Console nog niet ingesteld?
Goedemiddag, ik ben Nick

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op of kom eens langs voor advies. Ik denk graag met je mee.

Meer tips voor je website