Wil jij online meer resultaat?

Laat onze specialisten met je meedenken over wat jouw online doelen zijn en hoe jij deze kan behalen!

Ik wil online groeien!

Overtuig jouw bezoekers door reviews te verzamelen

26 mei 2020
leestijd 4 minuten
door Nick

Heb jij een website met redelijk wat bezoekers? Maar wil je deze bezoekers omvormen tot meer leads of omzet via jouw website? Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk twijfel of onzekerheid weg te nemen. Wij raden je daarom aan om reviews te verzamelen. Dit kan een bezoeker over de streep trekken en jouw conversiepercentage verhogen!

Waarom zijn reviews belangrijk?

Reviews worden door een groot deel van de bezoekers gelezen en hebben een positieve impact op jouw online resultaat. Hieronder geven we drie belangrijke redenen waarom je reviews zou moeten verzamelen:

  • Je krijgt relevante feedback van jouw klanten waardoor je jouw product of dienst hierop kunt aanpassen.
  • Je verhoogt de betrouwbaarheid van jouw product of dienst waardoor je meer conversies realiseert.
  • Je verhoogt jouw traffic en naamsbekendheid; reviews hebben namelijk een positieve invloed op jouw lokale vindbaarheid via Google.

Kies de juiste tool voor het verzamelen van reviews

De afgelopen jaren is het steeds makkelijker geworden om reviews te verzamelen. Er zijn inmiddels verschillende opties en platforms voor het verzamelen van reviews. Een belangrijke keuze is of je de reviews zelf wilt verzamelen of dat je de reviews wilt verzamelen middels een externe tool. Voorbeelden van handige externe tools:

  • Google reviews
  • Facebook reviews
  • Klantenvertellen
  • Feedback Company
  • Trustpilot

Kies voor één tool en stuur erop aan dat klanten via deze tool een review achterlaten. Het is namelijk zonde als jouw reviews te vinden zijn op verschillende platforms, waardoor bezoekers nooit een goed overzicht krijgen van het totaal aan verzamelde reviews.

Hoe zorg je er voor dat klanten reviews achterlaten?

Het is voornamelijk belangrijk om een review op het juiste moment te vragen. Zorg dat je dit dus doet op het moment dat de klant het meest positief is over jouw product of dienst. Bijvoorbeeld net nadat je dat kleine beetje extra hebt gedaan voor de klant.

Reviews gebruiken in jouw marketing

Heb je goede reviews gekregen? Dan zijn deze natuurlijk altijd goed te gebruiken in jouw marketing. Goede reviews zullen het conversiepercentage verhogen, maar dan moet je ze natuurlijk wel op het juiste moment inzetten. Door een 'widget' in te laden of de reviews uit te lezen en op te slaan in jouw eigen database kun je de reviews ook op jouw eigen website tonen. Je kunt de sterren (soms) ook laten terugkomen in jouw organische en betaalde resultaten in Google, waardoor de mensen die jouw website in Google tegenkomen jouw website sneller zullen aanklikken.

Slechte reviews of reviews met feedback kunnen daarnaast ook een positieve impact hebben als je deze niet links laat liggen. Reageer op slechte reviews en laat zien dat je wilt meedenken en het probleem wilt oplossen. Verwerk de feedback ook echt en pas eventueel zelfs jouw product of dienst aan op de feedback die je (vaker) krijgt.

Op de hoogte blijven van onze tip van de week?

Wil jij graag werken aan jouw website en jouw online doelen behalen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! We sturen je praktische tips en tricks waarmee jij jouw website kan blijven verbeteren.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?
75% van de mensen nemen reviews mee in hun overweging
Goedemiddag, ik ben Nick

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op of kom eens langs voor advies. Ik denk graag met je mee.

Meer tips voor je website