06-11-2017

Wat verandert er voor mijn app of website?

Wat betekent de nieuwe privacywet voor mijn website?

Door de nieuwe privacywetgeving kan het zijn dat er een aanpassing gedaan moet worden aan een app of website binnen jouw organisatie.

Per 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wetgeving geldt vanaf dan in de hele Europese Unie op de verwerking van persoonsgegevens. Bedrijven hebben tot deze datum de tijd om de AVG toe te passen binnen hun organisatie.

Wat verandert er voor mijn app of website?
Door de nieuwe privacywetgeving kan het zijn dat er een aanpassing gedaan moet worden aan een app of website binnen jouw organisatie. Vraagt jouw webwinkel bijvoorbeeld om de geboortedatum van de klant? Dan is de kans groot dat we dit veld moeten verwijderen. Dit betreft namelijk in de meeste gevallen geen relevante informatie om de aankoop te kunnen doen. Klopt de informatie in je privacyverklaring en is deze duidelijk voor iedereen? Staat deze privacyverklaring op een vaste plek op je website?

Wil jij een website die aan de nieuwe wetgeving voldoet? Neem dan contact met ons op!

Meer over het maken van een goede website:

Start een project

Neem vandaag contact met ons op; wij komen graag met je in gesprek over je idee of project. Bel ons voor een afspraak op (026) 840 72 02 of mobiel (06) 504 564 72. Of stuur een e-mail naar info@pixelcreation.nl