Wil jij online meer resultaat?

Laat onze specialisten met je meedenken over wat jouw online doelen zijn en hoe jij deze kan behalen!

Ik wil online groeien!

Conversie optimalisatie (CRO)

Een optimale gebruikerservaring voor je websitebezoeker is de basis voor een optimale conversie. Begrijp wat je bezoeker zoekt en wilt doen op jouw website of webwinkel.

Om jouw online succes te vergroten is conversie optimalisatie cruciaal. Vaak wordt er veel aandacht en zelfs geld besteedt aan het aantrekken van bezoekers terwijl het conversiepercentage bij lange na niet is wat het zou kunnen zijn. Overigens is het vaak makkelijker en goedkoper om jouw conversiepercentage te verdubbelen (bijvoorbeeld van 1% naar 2%) dan het aantal bezoekers te verdubbelen (bijvoorbeeld van 50.000 naar 100.000).

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie houdt in dat wij jouw website of webwinkel zo optimaliseren dat jouw website bezoekers niet alleen de website bezoeken, maar ook bepaalde acties uitvoeren (ook wel conversie doelen genoemd). Wij zorgen ervoor dat deze conversie doelen op de juiste wijze zijn ingesteld en richten jouw website zo in dat de bezoekers op jouw website over gaan tot actie.

Enkele voorbeelden van duidelijke conversie doelen zijn:

  • het aanmelden voor een nieuwsbrief
  • het aanvragen van een offerte
  • het aanmelden voor een cursus/training
  • het online bestellen van jouw product.

Geen drempels voor jouw bezoekers

Eén van de basisprincipes van het verhogen van het aantal conversies is dat er zo weinig mogelijk drempels moeten zijn voor jouw bezoekers. Het is daarom belangrijk om te kijken tegen welke problemen jouw bezoekers aanlopen en hiervoor een oplossing te bedenken. Wij analyseren het gedrag van de bezoekers op jouw website en brengen in kaart waar de grootste problemen zitten. Dat doen wij door het verzamelen en analyseren van data middels bijvoorbeeld Google Analytics & Hotjar. Nadat we de grootste problemen in kaart hebben gebracht kunnen wij direct een technische oplossing bedenken en realiseren.

Benieuwd?

Wij brengen graag voor je in kaart waar de belangrijkste verbeterpunten liggen. Neem gerust eens contact met ons op per mail, telefoon of via het contactformulier. Wij helpen je graag met het verbeteren van jouw website of webwinkel!

Wij werken voor 250+ ambitieuze bedrijven
Samen onderzoeken waar het beter kan?
Goedenacht, ik ben Nick

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op of kom eens langs voor advies. Ik denk graag met je mee.

Alles voor een betere website