Conversie optimalisatie (CRO)

Een optimale gebruikerservaring voor je websitebezoeker is de basis voor een optimale conversie. Begrijp wat je bezoeker zoekt en wilt doen op jouw website of webwinkel.

Meer leads en klanten met conversie optimalisatie

Als je gewerkt hebt aan jouw online zichtbaarheid, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat jouw bezoekers ook iets gaan doen. Je product kopen bijvoorbeeld. Om van jouw websitebezoekers klanten te maken en daarmee jouw online succes te vergroten, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor conversies. Dit wordt conversie optimalisatie of conversion rate optimization (CRO) genoemd.

Wat is conversie optimalisatie?

Wij richten jouw website of webshop zo in dat bezoekers aan jouw website of webshop eerder geneigd zijn om die actie te ondernemen die jij wil. Bijvoorbeeld:

  • het aanmelden voor een nieuwsbrief
  • het aanvragen van een offerte
  • het aanmelden voor een cursus/training
  • het online bestellen van jouw product

Samen bespreken wij wat jouw doelen zijn zodat wij de klantreis, ook wel customer journey genoemd, optimaal voor je kunnen inrichten.

Verhoog je conversie door drempels weg te nemen

Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle website is een hoog conversiepercentage. Dit betekent dat een groot aantal bezoekers een actie onderneemt op jouw website, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, het kopen van een product of het aanvragen van een offerte.

Met het wegnemen van drempels voor je bezoekers, zorg je voor een website dat gebruiksvriendelijk is en waarop bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Wij analyseren het gedrag van jouw bezoekers met tools zoals Google Analytics en Hotjar. Deze tools geven inzicht in welke pagina’s ze bezoeken en waar zij vastlopen. Als dat in kaart gebracht is, bedenken wij technische oplossingen om deze belemmeringen op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een duidelijke call-to-action button, het gebruik van duidelijke en korte tekst of het verbeteren van de navigatiestructuur van je website.

Benieuwd?

Wil jij ook dat jouw bezoekers drempelvrij kunnen shoppen of informatie kunnen winnen? Neem contact met ons op dan plannen wij een afspraak. Na de kennismaking gaan we direct aan de slag om jouw wensen op papier te zetten. Gaan we samenwerken? Dan brengen wij graag voor je in kaart waar jouw website of webshop nog verbeterd kan worden.

Wil jij online meer resultaat?

Laat onze specialisten met je meedenken over wat jouw online doelen zijn en hoe jij deze kan behalen!

Ik wil online groeien!
1