De mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we in zo’n eerste gesprek al veel nuttige adviezen geven. Neem contact met ons op!

Kennismaken?

Website optimalisatie

Met een mooie website kom je goed voor de dag. Maar daarmee is nog niet gezegd dat je goed vindbaar bent. Door je website continu te optimaliseren kun je jouw online succes vergroten.

Je wilt natuurlijk dat jouw website iets oplevert. Of het nou gaat om meer naamsbekendheid, het versterken van je imago of het aantrekken van leads. Door jouw website te optimaliseren haal je er alles uit wat er in zit en laat je geen geld liggen.

Wanneer je ervoor kiest om jouw website te optimaliseren dan zouden wij je kunnen helpen door SEO optimalisatie en Conversie optimalisatie. SEO optimalisatie is gericht op het verhogen van het aantal bezoekers. Conversie optimalisatie is gericht op het verhogen van het aantal conversies, waarbij de focus ligt op relevantie en gebruikersgemak. Overigens hangen deze twee met elkaar samen, want als jouw website niet relevant is voor bezoekers zal deze ook niet goed vindbaar zijn.

SEO optimalisatie

Om hoger in Google te komen is het belangrijk dat jouw website SEO vriendelijk is. En ook al is het niet de bedoeling dat je je richt op het 'manipuleren' van Google, de techniek en de basis van jouw website moet op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruiken van de juiste kopjes (H1, H2, H3, etc.).
  • Het hebben van een sitemap (structuur van je website die je indient bij Google voor een snellere indexering).
  • De laadtijd van jouw website (hoe langer de laadtijd, hoe sneller bezoekers afhaken en hoe slechter je scoort in Google).

Dit zijn slechts een paar simpele voorbeelden, maar je verbaast je over hoeveel websites (zelfs grote) dit nog niet goed op orde hebben.

Conversie optimalisatie

Wil je meer rendement halen uit jouw website? Dan is het belangrijk om duidelijke doelen te stellen. De vraag die je jezelf moet stellen: welke acties wil jij dat jouw bezoekers uitvoeren op de website? Om het aantal uitgevoerde acties (ook wel conversies genoemd) te verhogen is het belangrijk om je te focussen op conversie optimalisatie. Enkele zaken waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld:

  • Welke belangrijke pagina's hebben een hoog bouncepercentage (bezoekers die direct weer terug gaan naar waar ze vandaan komen)?
  • Hoeveel call-to-action's staan er op deze pagina (tip: richt je op 1 duidelijke conversie)?
  • Sluiten de call-to-action's aan bij waar de bezoeker op dat moment behoefte aan heeft? Is iemand bijvoorbeeld al ver genoeg in het keuzeproces om direct contact op te nemen?
  • Staat de belangrijkste informatie meteen in beeld of moet je hiervoor ver scrollen?

Om conversie optimalisatie goed op te pakken is het wel belangrijk om hier voldoende aandacht aan te geven, de juiste data te hebben en deze op de juiste manier te analyseren en om de technische kennis te hebben zodat je daadwerkelijk aanpassingen kunt doorvoeren op de website.

Wil jij jouw website optimaliseren?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw website zodat je hiermee meer resultaat kunt behalen. Neem contact op of laat je gegevens achter en ontvang een vrijblijvende website scan waarin we je een eerlijk advies geven over het verbeteren van jouw website.

Wij werken voor 250+ ambitieuze bedrijven
Klaar om jouw website te optimaliseren?
Goedenacht, ik ben Jaco

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op of kom eens langs voor advies. Ik denk graag met je mee.

Alles voor een betere website