Online marketing Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het beter vindbaar maken van jouw website in Google. Onze SEO specialisten helpen je graag bij het behalen van topposities in Google op zoekopdrachten die interessant zijn voor jouw bedrijf.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) is het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines. SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing. Door de inhoud en structuur van jouw website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, trek je meer bezoekers naar jouw website.

Hoe helpen wij je om hoger te scoren in Google?

Iedereen wil de eerste positie in Google, logisch. Maar hoe krijg je dat ook echt voor elkaar? Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen hoge posities in zoekmachines kunt bereiken én vasthouden met teksten (content) die écht relevant is. Wij maken daarom content die specifiek, waardevol en uniek is. Wat dit betekent, leggen wij je graag uit.

Specifieke content

Specifieke content zijn teksten die gericht is op één of twee zoekopdrachten. Dit betekent dat de tekst relevant is voor de zoekopdracht en dat de teksten de bezoeker de informatie geeft die hij zoekt. Om specifieke teksten te schrijven, moet je eerst weten waar jouw doelgroep naar zoekt. Welke woorden gebruikt jouw doelgroep? Het antwoord daarop onderzoeken wij door middel van een zoekwoordenonderzoek. Een zoekwoordenonderzoek is een onderzoek naar de zoekvolumes en de concurrentie van verschillende zoekopdrachten.

Op basis van de resultaten van het zoekwoordenonderzoek kun je keuzes maken over welke teksten je gaat schrijven en hoe je deze gaat structureren.

Waardevolle content

Waardevolle content betekent dat de tekst op de pagina zo goed mogelijk antwoord geeft op de zoekintentie of informatiebehoefte achter een zoekopdracht. Je gebruikt een zoekmachine omdat je op zoek bent naar een product of een dienst. Of je wilt meer informatie over een bepaald onderwerp. Als jij deze producten of diensten levert of jouw webpagina geeft informatie over het onderwerp, dan is jouw website waardevol. Google gaat op zoek naar de content die hier het beste op aansluit op de zoekvraag en krijgt dan de hoogste positie in Google.

Unieke content

Unieke content is het aanbieden van relevante, informatieve en authentieke teksten. Teksten die anders dan anders zijn. Unieke teksten schrijven is misschien wel het lastigste. Helemaal als je veel concurrentie hebt die al goede teksten hebben geschreven over hetzelfde onderwerp. Daarom moeten wij creatief zijn en bezoekers ook op andere manieren informeren. Heb je wel eens gedacht aan infographics, volgs of video’s?

Het zit ‘m niet alleen in content

SEO bestaat niet alleen uit teksten schrijven. Technisch gezien kunnen wij de zoekmachines een handje helpen door de basis van jouw website optimaal in te richten. En het is belangrijk om (domein)autoriteit op te bouwen. Wil jij een supersnelle website die Google meteen begrijpt? Dan zien wij jou binnenkort!

Geen zin of tijd voor SEO?

Besteed het schrijven van teksten en de zoekmachine optimalisatie dan uit. Jij bepaalt wat je zelf doet en wat je graag overdraagt aan onze SEO specialisten. Samen stellen wij een plan op en wij gaan daarna al meteen aan het werk om jouw website te optimaliseren. Te beginnen met de SEO Scan.

SEO Scan

Jouw positie in Google is van veel factoren afhankelijk. Voordat wij met de optimalisatie van jouw website beginnen, maken we eerst een analyse van de huidige situatie:

  • het aantal bezoekers op jouw website in de huidige situatie
  • welke pagina’s doen het goed, welke kunnen beter?
  • zijn de technische aspecten goed ingeregeld?
  • hoe is de ‘domein autoriteit’ van de huidige website?

Laat ons vrijblijvend een SEO scan van jouw website maken. Je zult zien dat er altijd wat te winnen valt!

Wil jij een hogere positie in Google?

Als full-service internetbureau kunnen wij je op alle vlakken helpen. Van technische optimalisatie tot het verbeteren en creëren van content.

Contact

Wij werken voor 400+ ambitieuze bedrijven.

Meer weten? Neem contact op

Op hoeveel top 10 posities is jouw website vindbaar?

Is jouw organisatie toe aan een (nieuwe) website? Laat je gegevens achter en ik neem graag contact met je op.

Nick
  • Nick
  • Online marketingmanager
1