Narrowcasting
Narrowcasting

Narrowcasting

Stel je loopt de hal in van een groot kantoor en dan verschijnt ‘Welkom in ons mooie kantoor’ op het scherm bij de receptie. Zo’n scherm met actuele informatie, dat noemen we narrowcasting. Narrowcasting is als het ware een eigen TV-kanaal voor intern gebruik of gebruik in kantoor of winkel. Je geeft actuele informatie op het juiste moment.

Welkom in ons kantoor

Natuurlijk is het een leuke binnenkomer als ‘Welkom in ons mooie kantoor’ op het scherm verschijnt, ook nog met jouw naam erbij. Maar narrowcasting is meer. Op grote bedrijventerreinen is er ook nog wel iets centraal te delen. Bijvoorbeeld: de parkeerplaatsen aan de voorzijde zijn vol, graag achter parkeren. Of: Alarm! In loods 14b woedt brand. Sluit ramen en deuren en houd de berichtgeving in de gaten. Narrowcasting kan dus ook dienen als communicatiekanaal bij calamiteiten.

Waarom narrowcasting?

Bezoekers van winkels en gebouwen bereik je direct met narrowcasting. Je boodschap komt dus goed over bij je doelgroep. Omdat je per gebouw een andere boodschap kunt meegeven is het een goed schaalbaar systeem. Je kunt dus onderscheid maken tussen algemene, generieke informatie en informatie die specifiek voor een kleine groep mensen of zelfs voor een individu bedoeld is; zoals de boodschap ‘Welkom in ons mooie kantoor’. Naast infotainment biedt narrowcasting ook entertainment. Tijdens het wachten in de lounche van het bedrijf kun je bijvoorbeeld nieuws tot je nemen of van mooie beelden van een wildpark genieten. Sluikreclame is straffeloos toegestaan en daarmee is narrowcasting perfect geschikt om de merkbeleving van jouw bedrijf of organisatie te vergroten.

Narrowcasting van Pixel Creation

Pixel Creation is primair een webdesign bureau. De narrowcasting die wij aanbieden is webbased. Dit houdt in dat alles wat je op het scherm vertoont eigenlijk gewoon een website is. De tekst ‘Welkom in ons mooie kantoor’ moet de gebruiker zelf ingeven via een CMS. Net zoals de intercomsystemen die wij voor je kunnen inrichten begint het allemaal met het maken van een design, het uitwerken van de front-end en het programmeren van de back-end. Een ticketbar met nieuwsberichten is een online feed en alle gepersonaliseerde content moet je als gebruiker gewoon via het CMS beheren. Daarmee is het beheer eenvoudig en niet anders dan het beheer van een gewone website.

Intercomsysteem

Narrowcasting in combinatie met een intercomsysteem is een ideale oplossing om kosten te besparen op de ontvangst van je gasten. Vrijwel alle berichtgeving is online of vanuit je bedrijf te beheren met een minimum aan tijd en een maximum aan klantvriendelijkheid

Wat heb je nodig?

Naast een website die via een domeinnaam wordt aangeroepen vanaf je hostingpakket heb je natuurlijk ook de nodige hardware nodig zoals een of meerdere beeldschermen en een computer (RasberryPI is voldoende) om het scherm met internet te verbinden. Pixel Creation verzorgt het desgewenst allemaal voor je of het nu om een enkel scherm gaat of om een hele serie.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1