Intercomsysteem
Intercom

Intercomsysteem

Dacht je dat een webdesign bureau enkel websites bouwt? Dan heb je het mis. Websites en apps worden door ons op maat gemaakt. Het ‘de klant is koning’ principe gaat ook hier op. Voor verschillende gebouwen hebben wij een intercomsysteem gebouwd. Eigenlijk gewoon een website maar dan net even anders!

Hoe werkt een intercomsysteem van Pixel Creation?

We hebben nodig: internetverbinding (WiFi), een domein, een tablet en/of een TV. Wij bouwen een website die via een tablet of touchscreen aanklikbaar is en zo kan de bezoeker ‘aanbellen’. Meldt een bezoeker zich door via de tablet verbinding te maken dan ontvangt het bedrijf een bericht per e-mail, voice of SMS. WhatsApp is eventueel ook mogelijk. Al-met-al een prima bruikbaar systeem, toegankelijk en betaalbaar.

Wat heb je aan een intercomsysteem van Pixel Creation?

Met een intercomsysteem vergroot je de veiligheid van je locatie. Niemand komt onbedoeld binnen in je bedrijfspand of kantoor. Daarnaast brengt een intercomsysteem ook besparingen met zich mee. Wellicht spaar je een baliemedewerker uit en anders is er wel een besparing in tijd. Omdat de bezoeker zich gericht kan aanmelden is voor de gastheer of -vrouw de onderbreking van de werkzaamheden tot een minimum beperkt.

Is het een echt intercomsysteem?

Nee, dat niet. Eventueel zouden we online een videoverbinding kunnen maken maar dat is best ingewikkeld. Online heeft zo zijn beperkingen maar ten opzichte van een professioneel intercomsysteem zijn er ook voordelen;

  • Maatwerk: het is geen standaardoplossing en online is heel veel mogelijk in design en techniek
  • Data opslag: omdat alles online gebeurt kunnen we alle data opslaan en uitlezen
  • Kostenvoordeel: een online oplossing is een stuk voordeliger dan het aanleggen van een conventioneel video-intercomsysteem via een ICT bedrijf.

Wakosta?

Om het intercomsysteem in te richten moet een website ontwikkeld worden, e-mail en telefonie worden ingesteld en er zal een korte handleiding voor de gebruikers gemaakt worden. Daarnaast zal geïnvesteerd moeten worden in een tablet en een kleine computer zoals een RasberryPI. Daarnaast moet je er rekening mee dat vrij regelmatig software updates nodig zijn om alles werkend en veilig te houden. Verder zijn telefonie- en internetkosten verschuldigd. SMS-jes, gesprekken en VoiP-berichten zijn helaas niet gratis, ook niet als ze vanuit het internet verstuurd worden.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1