No one pager
One Pagers

No one pager

Onepager, ofwel een website met maar één enkele pagina. Er is vraag naar maar wij zijn erop tegen; we vertellen je graag waarom.

One pager

Het lijkt zo mooi en overzichtelijk. Een enkele pagina online. Alle content staat op de ene pagina en je hoeft alleen maar te scrollen om alle informatie tot je te nemen. Klikken is niet nodig en als je al op menuitems kunt klikken dan scrol je daarmee naar het juiste tekstvlak. Zeker een paar keer in de maand krijgen wij de vraag om een one pager te ontwikkelen.

Geen goed idee

Een one pager is echter per definitie geen goed idee. Websites worden vindbaar op relevante en specifieke content per pagina. Door alle content op een enkele pagina te zetten is de informatie niet meer specifiek genoeg. Daarnaast geldt dat ook volume uitmaakt. Meerdere pagina’s zorgen ervoor dat de kans groter is dat jouw website gevonden wordt. Wij adviseren daarom om in elk geval meerdere pagina’s aan te maken en deze vanuit de homepage bereikbaar te maken, middels menuitems of links op de pagina.

Design one pager

Het idee dat de bezoeker op een enkele, overzichtelijke, pagina alle benodigde informatie tot zich kan nemen spreekt ons ook aan. Vaak zien we dat bij one page websites extra aandacht aan de design aspecten wordt gegeven. Het design staat echter los van de techniek. We kunnen een hele mooie website bouwen met een homepage die de uitstraling heeft van een onepager. Ook kunnen we een website ontwerpen waarbij je op elke pagina het gevoel krijgt dat het een homepage is. Een standaard website met een drop-down menu is lang niet altijd de beste oplossing. Wij vertalen jouw vraag naar een onepager daarom altijd naar een design waarmee je recht doet aan je vraag. Daarnaast doen we er alles aan om een website op te leveren die goed vindbaar is, en dan ontkom je er niet aan om meerdere pagina’s in te richten en te publiceren.

Vindbaarheid niet belangrijk?

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Als vindbaarheid niet belangrijk is, omdat de website bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest wordt ontwikkeld, dan kan een one pager volstaan. Maar in 9 van de 10 gevallen adviseren wij toch om meerdere pagina’s in te richten. Voor het bedrijfsfeest kun je ook gewoon een PDF online zetten; daar spaar je de kosten van het webdevelopment mee uit!

Een goed design zorgt voor meer conversie

Een webdesign dat niet alleen onderscheidend en uniek is maar ook écht resultaat oplevert? Onze ontwerpers staan voor je klaar!

Neem contact op

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Een goed design zorgt voor meer conversie

Een webdesign dat niet alleen onderscheidend en uniek is maar ook écht resultaat oplevert? Onze ontwerpers staan voor je klaar!

Neem contact op
1