Maatwerk websites
Maatwerk websites

Maatwerk websites

Wij krijgen regelmatig de vraag of een maatwerk niet heel duur is. Tijd om je wat meer te vertellen over standaard websites en de websites die wij maken.

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag of een maatwerk website duur is: nee. Natuurlijk, het vraagt een investering van zeker een paar duizend euro. Maar met een maatwerk website heb je er zeker 10 jaar geen omkijken meer naar. Technisch gezien dan. Omgerekend heb jij dus een maatwerk website voor een paar tientjes per maand. Een maatwerk website is een goede investering in je bedrijf of organisatie!

Maatwerk website of thema website?

Een maatwerk website is een website waarbij we de website opbouwen vanaf een uniek ontwerp en niet vanuit een voorgeprogrammeerd canvas. Een website opbouwen vanaf een voorgeprogrammeerd canvas noemen we een thema website. Om een thema website te ontwikkelen heb je geen of nauwelijks programmeerkennis nodig. Voor zowel thema websites als maatwerk websites wordt meestal WordPress gebruikt. Hoe zit dat nu precies? We leggen je het uit!

Wel WordPress maar geen thema

Als meest gebruikte CMS wereldwijd biedt WordPress een solide basis voor onze professionele websites. Pixel Creation is jouw specialist voor unieke websites op maat, gebouwd met WordPress In tegenstelling tot standaard thema’s (zoals Avada theme), die goedkoper zijn maar beperkte flexibiliteit bieden, kiezen wij voor maatwerk websites die perfect aansluiten bij jouw behoeften en huisstijl.

Beperkingen van WordPress thema’s

Met een standaard WordPress thema website ben je afhankelijk van wat in het thema mogelijk is. Het ene thema biedt meer mogelijkheden dan het andere thema maar je loopt al snel tegen beperkingen aan. Het them bepaalt grotendeels de vormgeving en de indeling van de pagina’s. En ook qua technische mogelijkheden ben je gebonden aan wat binnen het thema is ingericht. Achteraf een rekentool inbouwen of een koppeling met een boekhoudsysteem maken? Met een standaard thema is het vaker niet mogelijk dan wel. Pixel Creation bouwt geen websites met WordPress thema’s en we bieden er in principe ook geen onderhoud op aan.

Maatwerk WordPress websites, ja!

Een maatwerk WordPress website kun je volledig afstemmen op jouw doelgroep en jouw huisstijl. Jij kunt aangeven welke websites je mooi vindt en op basis daarvan kan er een design gemaakt worden zodat je een idee krijgt van jouw toekomstige website. Wij ontwikkelen zelf alle code om jouw website te maken. Dat betekent dat wij alle functionaliteiten en integraties die je nodig hebt om jouw wensen te realiseren, met onze eigen developers ontwikkelen, updaten en onderhouden. Wij kunnen jou garanderen dat jouw website zeker 10 jaar lang stabiel, snel en gebruiksvriendelijk is.

Voordelen maatwerk website

Een overzicht van wat je van een maatwerk website kunt verwachten:

  • Vormgeving is volledig vrij aan te passen aan jouw wensen
  • Aanpassingen achteraf zijn altijd mogelijk en in verhouding veel goedkoper dan bij een thema website
  • Niet-functionerende onderdelen kunnen altijd hersteld worden omdat het maatwerk is
  • Malware-infecties? Bij een maatwerk website heb je hier vrijwel zeker geen last van
  • Geen onverwachte kosten omdat het thema een update heeft; het is namelijk je eigen thema
  • Standaard thema’s kunnen leiden tot tragere en slechter vindbare websites door uitbreiding van de code. Updaten is dan noodzakelijk maar hier heb je bij een maatwerk website dus helemaal geen last van

Waarom geen blockbuilders?

Thema websites gebruiken vaak blockbuilders. Dit zijn ‘what-you-see-is-what-you-get’ editors zodat je bij wijzigingen direct ziet hoe het gaat worden. Pixel Creation gebruikt geen blockbuilders. Blockbuilders maken je het beheer misschien wel gemakkelijker maar ze hebben heel veel nadelen.

In plaats van te vertrouwen op blockbuilders, zoals Divi builder, kiezen wij voor de kracht en eenvoud van de Gutenberg editor van WordPress. Hiermee kunnen we hoogwaardige websites ontwikkelen zonder de beperkingen van externe tools. Met de Gutenberg editor heb je wel alle vrijheid om pagina’s naar wens op te bouwen en in te richten.

Bestaande thema websites overnemen?

Indien nodig kunnen wij bestaande websites met standaard thema’s of blockbuilders overzetten naar maatwerk oplossingen voor betere prestaties en flexibiliteit. Dit houdt wel in dat de website compleet opnieuw gebouwd moet worden; automatisch omzetten gaat niet. Het in beheer nemen van thema websites doen we niet, en daar zijn we dus liever maar duidelijk in …

Maatwerk kan meegroeien!

Een maatwerk website kan eenvoudig meegroeien met jouw bedrijf en toekomstige behoeften. Wil je een betrouwbare, veilige en goed converterende website? Kies dan voor een maatwerk oplossing. Aan de hand van jouw wensen en behoeften maken we een mooi ontwerp en deze coderen we geheel op maat. Een maatwerk website maakt echt het verschil. Wil jij ook online het verschil maken? Kom dan langs voor een kop koffie of thee en we bespreken graag wat je wensen zijn!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1