Jaarverslag
Jaarverslag

Jaarverslag

Het is weer tijd voor het jaarverslag! Wij helpen je graag met het realiseren van je jaarverslag. Als brochure of online.

Terugblik afgelopen jaar

We zijn al in het tweede kwartaal van het nieuwe jaar beland maar juist nu blikken we terug op de bedrijfsactiviteiten van het vorige jaar. De jaarrekening wordt opgemaakt en het jaarverslag wordt uitgewerkt. En natuurlijk zijn we er trots op wat we in het afgelopen jaar hebben mogen betekenen voor de mensen om ons heen!

Jaarverslag gebruiken

In het verleden werd het maken van een jaarverslag vooral als een verplichting gezien. Tegenwoordig zie je dat organisaties het jaarverslag  vooral gebruiken om zichzelf te profileren. Door de juiste woorden te kiezen in je jaarverslag kan je online jaarverslag ook bezoekers naar je website opleveren; dit kan ook motiveren om je jaarverslag professioneel te laten uitwerken.

Grafische vormgeving van het jaarverslag (DTP)

Nadat je alle content voor je jaarverslag bij elkaar hebt vergaard is het tijd om aan de slag te gaan met het grafisch design. Naast een mooi ontwerp komt hier heel wat DTP-werk bij kijken. De kopij bestaat uit tekst, beeld en grafieken. Soms aangevuld met animaties, infographics of zelfs video’s. Al deze aangeleverde content verwerken wij in een mooi en overzichtelijk jaarverslag. Pixel Creation verzorgt zowel het grafisch ontwerp als het DTP-werk en de drukwerk realisatie.

Jaarverslag online (PDF)

Natuurlijk ben je trots op wat je in het afgelopen jaar hebt bereikt en dat wil je natuurlijk graag online delen. Het jaarverslag in PDF-vorm kun je als whitepaper aanbieden op je website. Bezoekers kunnen de PDF downloaden en bekijken. Deze whitepaper is jouw jaarverslag online. Je kunt het jaarverslag online bijvoorbeeld op een documenten pagina aanbieden of via een link achter een afbeelding in de footer van je website.

Online jaarverslag (HTML)

Een jaarverslag online is nog geen online jaarverslag! Met een online jaarverslag bedoelen wij een jaarverslag dat is opgebouwd in HTML-pagina’s. Pixel Creation bouwt een module in jouw website in waarmee je zelf het jaarverslag kunt opbouwen. Het opbouwen van deze pagina’s doe je vanuuit het CMS van je website. De bezoeker van je website kan jouw jaarverslag op elke mobiele device bekijken. Voorbeeld van een, door Pixel Creation ontwikkeld, online jaarverslag: Jaarverslag van Wijkteams Arnhem. Uiteraard is het ook nog mogelijk om alsnog een PDF-jaarverslag als download an te bieden; extra service!

Jaarverslag drukken of printen

Een jaarverslag wordt meestal maar in een hele kleine oplage gedrukt (offset) of geprint (digitaal gedrukt). Wil je de kosten beheersbaar houden dan is het aan te bevelen om standaard A4-formaat te gebruiken. Het aantal pagina’s inclusief omslag moet altijd een veelvoud van 4-pagina’s zijn. Een jaarverslag in brochurevorm heeft maximaal 64 pagina’s inclusief omslag; de meeste drukmachines en digitale printers zijn hier op afgestemd. Boven de 64 pagina’s is het beter om te kiezen voor een gelijmde rug of een wire-o-binding. Meer dan 64 pagina’s is dus wel mogelijk maar tegen aanzienlijk hogere kosten.

Jaarverslag brochure

Technisch gezien is een jaarverslag een brochure (geniet boekje). Meestal worden jaarverslagen in de maanden april en mei gepubliceerd. Pixel Creation vervaardigt heel wat brochures door het jaar heen; dit kunnen ook jaarprogramma’s voor scholen of evenementen. Voor alle soorten brochures kun je bij ons terecht. Naast de grafische productie bouwen wij ook online tools waarmee je zelf je eigen brochure als webpagina’s kunt aanbieden op je website. Heb je het idee om een (online) brochure uit te geven? Wij graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?
1