Linkbuilding
Linkbuilding

Linkbuilding

Verbind met andere websites en maak het bezoekers makkelijk om naar jouw website te komen. Linkbuilding werkt.

Verbindingen leggen

Je hebt vast wel eens een mail ontvangen van een zogenaamde linkbuilding specialist. Of een mail met het verzoek om links uit te ruilen. Je begrijpt het al; zo gemakkelijk gaat dit niet. Linkbuilding wil zeggen dat je heel zorgvuldig links naar bepaalde pagina’s van jouw website maakt. Als je bijvoorbeeld een video op YouTube hebt gepost kun je in de tekst eronder een link plaatsten die de bezoeker naar meer achtergrond informatie leidt; achtergrond informatie die relevant is voor degene die de video heeft bekeken.

Specifiek en relevant

Google heeft de woorden specifiek en relevant al vaak gebruikt als het gaat om vindbaarheid. Teksten moeten relevant voor de bezoeker zijn en te maken hebben met wat jij te bieden hebt. Teksten moeten relevant zijn; iets wat al tig keer verteld is hoef je niet ook nog eens te posten. Voor linkbuilding geldt hetzelfde; de hyperlink naar jouw website moet wel naar een pagina gaan die echt gaat over hetgeen waar de bronpagina over gaat. Een link van een hovenier naar de homepage van onze website helpt dus niet. Een link van een hovenier die iets verteld over de website die wij voor hem hebben opgeleverd werkt wel als deze naar het betreffende portfolio item op onze website verwijst.

Domeinautoriteit

Links naar pagina’s op jouw website werken dus als ze specifiek en relevant zijn. Extra goed werkt het als de link wordt geplaatst op een website met een hoge domein authoriteit. YouTube bijvoorbeeld heeft een hoge domein authoriteit dus links vanaf YouTube zijn helpend. De link van de hovenierssite die nog maar net is opgeleverd werkt dus minder mee in de vindbaarheid van onze eigen website. Eenvoudig weg op dat de website van de hovenier nog authoriteit moet opbouwen.

Linkbuildingplan

Al wij een linkbuilding plan voor je schrijven gaan we als volgt te werk; we bekijken wat de meest relante informatieve pagina’s van jouw website zijn. We onderzoeken op welke social media platformen je connecties hebt en hoe waardevol deze zijn voor linkbuilding. We onderzoeken welke links naar jouw website nu al aanwezig zijn op het internet; dit kunnen bijvoorbeeld links van bedrijfsoverzichtspagina’s zijn. Voor de uitvoering van het linkbuiding plan kun je waarschijnlijk zelf al veel aanpassen, toch ontkom je er niet aan om verschillende partijen te contacten met de vraag of zij een linkje naar jouw website willen plaatsen.

Linkbuilding: 10 tips!

Naar onze mening heeft linkbuilding onterecht soms een negatieve klank gekregen. Reden zijn de cowboy mails over linkbuilding specialisten en linkruil. Ook startpagina’s vol met links naar allemaal verschillende websites hebben bijgedragen aan het negatieve imago. Met een goed linkbuildingplan kunnen de meest relevante pagina’s beter gevonden worden! Omdat we linkbuilding belangrijk vinden geven we je graag 10 linkbuilding tips om hiermee aan de slag te gaan.

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

1