Bedrijfspresentatie
PowerPoint

Bedrijfspresentatie

Geef jij binnenkort een belangrijke presentatie? Met een presentatie die goed is vormgegeven breng jij jouw boodschap veel krachtiger over.

Ondersteunend aan je speech

Een bedrijfspresentatie in bijvoorbeeld PowerPoint lijkt ouderwets maar dat hoeft het niet te zijn. Heb je een goed verhaal en wil je dit krachtig vertellen? Sheets in PowerPoint of Google Slides kun je gebruiken als ondersteuning. Gewoon voor een plaatje bij je praatje, en dat klinkt toch wel weer ouderwets.

Doel bedrijfspresentatie

Een goede bedrijfspresentatie geef je vooral zelf. Jij vertelt het verhaal dat je wil vertellen, overtuigend en met passie. Je gebruikt je stem, de stilte, wisselt af in toon en in volume. En op de juiste momenten toon je kort een sheet met daarop een foto of een grafiek. Ook bewegend beeld doet het altijd goed. Het doel van de sheets is altijd: kracht bijzetten aan het verhaal dat je vertelt. En niet alles wat je vertelt hoeft in de sheets voor te komen; toehoorders krijgen anders het idee dat het meer een kladje voor jezelf is dan een presentatie voor de hoorder.

Een bedrijfspresentatie als ondersteuning van jou verhaal zorgt ervoor dat mensen je verhaal beter onthouden. Het doel van je presentatie is altijd dat je verhaal beter blijft hangen. Het kan je  helpen om:

  • nieuwe klanten aan te trekken
  • werven van medewerkers of stagiairs
  • investeerders te overtuigen
  • collega’s te inspireren
  • je bedrijf te promoten

Onderdeel van de huisstijl

Een PowerPoint of Google Slides sjabloon ontwikkelen wij altijd in de huisstijl van je bedrijf. Het kan zijn dat er een footer onder elke slide komt maar we kunnen ook met een sidebar werken; dan komt er een smalle strook links of rechts in beeld. Qua letterfont en kleurgebruik sluiten we altijd aan bij wat we in het huisstijl handboek hebben omschreven.

Verschillende programma’s

We ontwikkelen de bedrijfspresentatie in een programma waar wij fijn mee werken. Vervolgens converteren we het naar het programma waar jij zelf fijn mee werkt. Zo kun je er zelf mee aan de slag en je eigen presentatie opbouwen, afhankelijk van het doel waarvoor je deze wilt inzetten.

Meer weten over bedrijfspresentaties?

Lees hier meer over welke technieken we gebruiken en wat er allemaal bij komt kijken!

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

1