Betrouwbaar formulierensysteem
Formulieren

Betrouwbaar formulierensysteem

Als je al wat langer met WordPress werkt dan heb je wellicht al eens ervaringen opgedaan met WP Forms of ContactForm 7. Deze twee formulieren modules gaven nog wel eens wat problemen. Tegenwoordig zijn Gravity Forms en Ninja Forms de beste keuze.

Formulieren plug-ins in WordPress. We begrijpen dat er leukere dingen te bespreken zijn maar goed werkende formulieren zijn enorm belangrijk in de communicatie met de gebruikers.

Ninja Forms

In vrijwel alle projecten gebruiken wij de WordPress plug-in Ninja Forms voor het inrichten van de formulieren op de website. Met Ninja Forms is vrijwel elk formulier in te richten. Het beheer is heel eenvoudig. Het ‘drag and drop’ systeem is erg handig en ook het verplicht maken van velden, e-mail instellingen en berichtjes na het invullen zijn gemakkelijk door jou als gebruiker te beheren.

Postmark

Met een goed werkende formulieren plug-in ben je er nog niet. Achter de schermen moet er meer gebeuren om de mailafwikkeling vanuit het webformulier goed af te wikkelen. Wij gebruiken Postmark als systeem om mail mee te versturen. Postmark stellen wij dus in zodat de mails vanuit bijvoorbeeld het contactformulier op de juiste manier verstuurd worden. Wij kunnen in ons Postmark account monitoren of de mail verstuurd is, of deze ontvangen is en of de ontvanger de mail leest of bijvoorbeeld als spam markeert.

Inzendingen

Iemand die een formulier invult op jouw website stuurt eigenlijk een berichtje naar jou als webmaster. Dit bericht noemen wij een inzending. Deze inzendingen krijg je, afhankelijk van de instellingen, normaliter in je mailbox zodat je er opvolging aan kunt geven. De inzendingen worden echter ook gewoon in het CMS bewaard. In het CMS vind je ze onder het tabje Ninja Forms en dan bij Inzendingen. Wel moet je wel eerst nog even het juiste formulier selecteren om de inzending te bekijken. Helaas kan e-mail soms niet aankomen, dit kan een technische oorzaak hebben maar het kan ook zijn dat de mail in de spambox terecht komt. Met een website van Pixel Creation hoef je hierover geen zorgen te maken. Alle inzendingen worden netjes in het CMS opgeslagen en daarnaast kunnen we via ons Postmark account exact achterhalen wat er met de e-mails gebeurt.

Ingwikkelde formulieren

Niet alle formulieren zijn geschikt om middels een formulieren plug-in op te bouwen. Zo hebben we voor de Gemeente Arnhem een formulier voor het aanmelden van leerlingenvervoer gebouwd. Voor Kenter formulieren die de EAN-code van je slimme meter ophalen. En dan nog veel technische formulieren of formulieren die met een API gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een recruitment- of een CRM-systeem. Formulieren die ingewikkeld zijn van stuctuur of formulieren die koppelingen met externe systemen bevatten bouwen wij op maat. Maatwerk formulieren worden door ons in Laravel gebouwd. Voor ons is niets te gek maar formulieren plug-ins hebben zo hun beperkingen zodat maatwerk nodig is om de juiste werking te kunnen garanderen.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1