DAS Project website
Das Project

DAS Project website

DAS staat voor Duurzame Arnhemse Scholen. Voor Gemeente Arnhem en het Natuurcentrum Arnhem heeft Pixel Creation een project website voor DAS ontwikkeld.

DAS helpt scholen met het agenderen van duurzaamheidsthema’s. De website van DAS heeft een geheel eigen look-and-feel (kijk hier) maar is ook wel weer onmiskenbaar een project van het Natuurcentrum Arnhem.

Doel van de DAS website

De biodiverstiteit neemt in rap tempo af. De vervuiling met PFAS, stikstof en plastic heeft een rampzalige omvang aangenomen. Plastics zijn overal in de natuur aanwezig, tot op de Noordpool. Met DAS wil het Natuurcentrum Arnhem samen met de gemeente leraren ideeën aanbieden waarmee ze zowel op school als met de kinderen aan de slag kunnen.

Project website

Wij van Pixel Creation vinden DAS een geweldig project. De huisstijl is afwijkend van standaard, de website heeft een duidelijke doelgroep en het onderwerp spreekt ons aan. Project websites zijn ons niet vreemd. Ook voor het Afvalfonds Verpakkingen hebben we de afgelopen jaren meerdere project websites gebouwd. Een project website is leuk om te ontwikkelen omdat het niets formeels is. We mogen een leuke en afwijkende huisstijl ontwikkelen, afgestemd om een heel duidelijk afgebakende doelgroep. In een project website verwerken we vaak wat meer animatie maar voor de rest heeft een project website meestal een vrij eenvoudige opzet.

Tijdelijke website?

Een project website hoeft geen tijdelijke website te zijn. Een campagne website is dat wel; zodra de campagne ten einde is wordt de website opgedoekt. Wij ontwikkelen liever een project website die lang mee gaat en een goed doel steunt. Overweeg je om een project website te ontwikkelen? Het is altijd goed om vooraf te bepalen voor welke duur de nieuwe website online moet staan. Voor een tijdelijke website is het misschien een goed idee om een bestaand thema te gebruiken; omdat de kosten anders wellicht niet opwegen tegen de baten.

Hoe oud wordt een das?

Dassen worden tot 14 jaar oud. In Nederland worden dassen echter gemiddeld maar 5 jaar oud. Dit omdat elk jaar een vijfde van alle dassen sneuvelt in het verkeer. Naast dat de afkorting DAS staat voor Duurzame Arnhemse Scholen is er wel degelijk een link met het dier de das. Willen we duurzaam met de natuur omgaan dan is de das een voorbeeld van hoe slecht het op dit moment gesteld is met het thema duurzaamheid in de natuur. Wij van Pixel Creation werken graag aan webdesign projecten die een lange levensduur hebben en waarbij duurzaamheid centraal staat.

Nieuwe project website?

Heb je zelf ook een idee voor een project website met een thema gerelateerd aan duurzaamheid? Wij hebben hier dus al veel ervaring in opgedaan. Ook voor jouw idee werken we graag een voorstel uit zodat jij straks ook je eigen project website kunt introduceren. We zien ernaar uit!

Op maat gemaakt

Alle projecten die wij uitvoeren worden vooraf besproken en op maat gemaakt. Standaard functies worden aan jouw wensen aangepast voor optimaal gebruikersgemak.

Daag ons uit!

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Op maat gemaakt

Alle projecten die wij uitvoeren worden vooraf besproken en op maat gemaakt. Standaard functies worden aan jouw wensen aangepast voor optimaal gebruikersgemak.

Daag ons uit!
1