Duitse website
Duitse website

Duitse website

Vanaf ons webdesignbureau Arnhem Pixel Creation ben je binnen een een klein half uurtje in de deelstaat Nordrhein Westfalen. Wil je jouw website naar Duitsland uitbreiden? Wij helpen je graag op weg!

Duitse doelgroep

Duitsland is dan wel dichtbij maar Duitsers hebben toch een andere mentaliteit. Ze zijn hoffelijk, terdege en betrouwbaar. Maar ook duidelijk en strikt in de regels. Wil je dat jouw website ook in Duitsland nieuwe klanten trekt? Daar komt wel wat bij kijken!

Domeinnaam

Een Duitser hecht veel waarde aan een correcte spelling, nette omgangsvormen en dus ook aan een ‘schone’ domeinnaam. De domeinnaam moet overeenkomen met de naam van je bedrijf of organisatie. Liever geen streepjes in de naam en het moet zeker een .de domein zijn. Als je een .de domein van een Duits bedrijf wil overnemen houdt er dan rekening mee dat ze in Duitsland vaak nog hogere bedragen vragen dan bij ons.

Teksten in het Duits

Gebruik liever geen vertaalmachine maar laat de Duitse teksten door een vertaalbureau schrijven en/of controleren. Zorg ervoor dat je de bezoeker op een correcte manier aanspreekt. De teksten moeten feilloos zijn en de ‘tone of voice’ hoffelijk. Wij van Pixel Creation werken met een vast vertaalbureau en dat bevalt ons uitstekend. HHCE vertaalt direct vanuit de WPML plugin van WordPress en dat maakt dat je er zelf weinig omkijken naar hebt.

Fotografie

Met fotografie kun je jezelf goed onderscheiden, dat is in Duitsland niet anders dan in Nederland. Foto’s op Duitse websites zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Niet alleen de productfoto’s zijn strak en netjes, ook sfeerfoto’s geven een nette indruk van je bedrijf of activiteit. Pixel Creation biedt aan om de fotografie voor je te verzorgen, ook voor de Duitse website!

Impressum

Een Impressum is een pagina die verplicht in het (footer-)menu van je website aanwezig moet zijn. Heb je geen Impressum dan riskeer je een boete van € 5.000. of meer. Het Impressum zorgt ervoor dat de bezoeker met naam en toenaam ziet welke personen verantwoordelijkheid dragen als het gaat om het bedrijf en de website van het bedrijf. Een Impressum geeft je veel informatie waardoor je weet met wie je online van doen hebt. Dit staat er allemaal in:

  • Wie si verantwoordelijk voor het beheer van de website?
  • Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van de website?
  • Naam van eigenaar en directeur van het bedrijf
  • Volledige contact- en adresinformatie van het bedrijf, ook als het in Nederland is gevestigd

Het Impressum bestaat al jaren in Duitsland en wij vinden dat een goede zaak. Het zorgt ervoor dat voor iedereen duidelijk is wie verantwoordelijk is voor wat online wordt aangeboden. In Nederland vinden sommige klanten het lastig dat de naam van Pixel Creation in de copyright regel voorkomt. In Duitsland is het verplicht dat dit correct vermeld staat en dat vinden wij een pluspunt.

E-commerce in Duitsland

Als je online producten aanbiedt moet je ervoor zorgen dat je de wetten en regels goed kent. In Duitsland gelden strenge regels ten aanzien van verpakkingen, afvalverwerking en transport. Bij het overtreden van de regels worden zware boetes uitgedeeld. Ben je in een conurrentieslag verwikkeld met een Duits bedrijf wees dan op je hoede; zodra je concurrenten weten dat jij je niet aan bepaalde Duitse regels houdt kunnen ze je aangeven bij de (milieu-)politie. Ook als je geen of geen compleet Impressum op je website hebt staan kan je door een concurrent ‘aangemaand’ worden; pas na dit klikken van de concurrent komen de autoriteiten in actie.

iDeal

Betalen met iDeal is bij ons zo ingeburgerd dat wij soms vergeten dat dit in Duitsland en België heel anders is. Zolang je de webwinkel vanuit Nederland runt voldoet het betaalsysteem Mollie, dit bouwen wij voor je in en hierin kun je zelf de gewenste betaalopties voor Duitsland instellen.

Prijsniveau Duitse webbureaus

Prijzen voor het ontwikkelen van maatwerk websites, prijzen van domein en hostingdiensten en uurtarieven zijn vergelijkbaar met ons prijsniveau. Wil je jouw Duitstalige website dus liever in Duitsland laten ontwikkelen dan kan dat maar goedkoper is het niet.

SEO Duitse website

Net zo goed als bij een Nederlandse website voeren wij een zoekwoordonderzoek uit en helpen we je op weg met metatitels en metadiscriptions. Voor de online marketing van je Duitse website werken we met externe partners omdat deze kennis zelf onvoldoende in huis hebben.

Social media

In Duitsland zijn zowel LinkedIn als Xing belangrijke zakelijke social media netwerken. Net zoals bij LinkedIn voegen we de Xing koppeling toe aan de footer van je website

Naar Duitsland?

Wil je je online activiteiten naar Duitsland uitbreiden? In de meeste gevallen kun je de site gewoon door ons laten ontwikkelen. Wij voegen wat zaken toe en passen wat instellingen aan. De grootste verschillen zitten hem in tekst en beeld; op het gebied van contentcreatie en online marketing kun je het verschil maken.

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

1