ERP-systeem op maat
ERP-systeem

ERP-systeem op maat

Een ERP-systeem dat precies doet wat jij nodig hebt, niet meer en niet minder. Pixel Creation maakt het waar met een ERP-systeem op maat!

Wel ERP-systeem maar geen CRM

Bij een ERP-systeem staat het projectmanagement centraal. Bij een CRM-systeem staat het beheer van je contacten centraal. Systemen om contacten te beheren zijn er voor elk soort bedrijf. Een ERP-systeem moet naadloos aansluiten bij de bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf, en dan wordt het ingewikkeld. Eerst maar even over de afkortingen; CRM staat voor Customer Relationship Management. ERP staat voor Enterprise Resource Planning.

Case: ERP voor woonwinkel

Pixel Creation heeft een maatwerk ERP-systeem ontwikkeld voor Van den Oever Wonen & Slapen te Geldermalsen. Van den Oever is een meubelgigant; ze verkopen verschillende topmerken van banken tot complete keukens. Klanten bestellen soms een complete woninginrichting bij Van den Oever. De producten die ze bij elkaar zoeken in de winkel komen van verschillende leveranciers. Je kunt je voorstellen dat inkoop, logistiek en transport van een grote gecombineerde bestelling best ingewikkeld is. Pixel Creation heeft in verschillende gesprekken goed geluisterd naar de wensen en op grond daarvan een ERP-systeem op maat ontwikkeld.

Case: ERP voor kweker

Een groentekweker in Huissen heeft een compleet ander procesmanagement dan een meubelgigant in Geldermalsen. Ook hier is dus geen standaard ERP-systeem voor geschikt. Afhankelijk van het weer groeien de plantjes met een bepaalde snelheid en de inkoop van nieuwe stekjes is daar weer afhankelijk van.

Maatwerk ERP-systeem

Voordat we de ontwikkeling van een eigen ERP-systeem adviseren inventariseren we welke ICT-systemen al gebruikt worden. Waar liggen de behoeften, welke informatie moet voor wie beschikbaar zijn op welk moment etc. Met de systeemarchitectuur van het nieuw te ontwikkelen ERP-systeem houden we rekening met de bestaande systemen. Als het enigszins mogelijk is proberen we het aantal systemen te beperken door ze ‘met elkaar te laten praten’. In datamanagement streven we er altijd naar om een primaire bron te hebben, zodat de data op een centrale plek beheerd kan worden.

Laravel PHP-framework als basis

Een ERP-systeem wordt, net zoals andere maatwerk systemen, door ons ontwikkeld met behulp van Laravel. Laravel is een PHP-framework. Het werken met Laravel heeft veel voordelen. Het is kostenefficiënt en we hebben veel controles in het systeem ingebouwd zodat jij een schone code opgeleverd krijgt die stabiel draait, veilig is en lang meegaat.

Modulaire opbouw ERP-systeem

Het ERP systeem dat wij voor je ontwikkelen is altijd modulair van opbouw. Wij bouwen het systeem in Laravel. Je krijgt altijd zelf toegang tot een beheermodule (CMS). Het systeem is toegankelijk te maken via je eigen website. Mocht je later extra modules willen aanschaffen dan is het altijd mogelijk om deze te integreren. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de kosten per module zijn. Een voorbeeld? Op een eerder ontwikkeld ERP-systeem van een slagerij hebben we achteraf modules gebouwd voor voedselderving, kassa weging, alergenensysteem en HCCP-schoonmaak. Deze extra functionaliteiten zijn toegevoegd in het dashboard van de medewerker. Zo groeit het systeem mee met de organisatie; al weer een voordeel van een maatwerk ERP systeem!

Bedrijfscultuur

Bij het ontwikkelen van een ERP-systeem houden we rekening met de bestaande bedrijfscultuur. Hoe werken sales en marketing samen? Hoe zijn de verantwoordelijkheden gescheiden? Welke werkwijze is men gewend in de fabriek etc. etc. We kunnen nog zo’n mooi en goed werkend ERP-systeem bouwen maar als de mensen er niet mee kunnen werken dan faalt het project.

Gratis ICT inventarisatie

Wij van Pixel Creation weten wat nodig is om een goed werkend ERP systeem te ontwikkelen waarmee iedereen in de organisatie mee overweg kan. Een ERP-systeem zonder overbodige poes-pas. Passend bij jouw bedrijf en bij jouw behoeften. We brengen in grote lijnen in kaart welke systemen actief zijn en waar ze voor gebruikt worden. We bekijken hoe een nieuw systeem hierop kan aansluiten en/of oude systemen kan vervangen. Naast de gratis inventarisatie krijg je van ons een ureninschatting voor de ontwikkeling van het maatwerk ERP-systeem.

Op maat gemaakt

Alle projecten die wij uitvoeren worden vooraf besproken en op maat gemaakt. Standaard functies worden aan jouw wensen aangepast voor optimaal gebruikersgemak.

Daag ons uit!

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Op maat gemaakt

Alle projecten die wij uitvoeren worden vooraf besproken en op maat gemaakt. Standaard functies worden aan jouw wensen aangepast voor optimaal gebruikersgemak.

Daag ons uit!
1