Fotografie
Fotografie

Fotografie

Als full service webdesign bureau Arnhem levert Pixel Creation uiteraard ook fotografiediensten. Visuele content is van enorme waarde voor het overbrengen van jouw boodschap.

Fotografie door Pixel Creation

Al in het webdesign gebruiken we de mooiste foto’s van jouw bedrijf. Er zijn enorm veel fotografen in Nederland, elk met een eigen stijl en werkwijze. Wij werken met verschillende fotografen samen, maar in de meeste gevallen zal Chelsey de foto opdracht voor je uitvoeren.

Visuele content

Foto formaten

Sfeerbeelden voor de website worden in 95% van de gevallen als een liggende foto (landscape) gemaakt. Staande foto’s worden dus nauwelijks gebruikt, tenzij dit wel in het ontwerp terugkomt. Portretfoto’s daarentegen worden juist vaker staand (verticaal) gemaakt. Dit omdat er dan meer van de persoon op komt en je echt dat portretfoto formaat hebt.

Iets uitzoomen

Hoe de foto op je website getoond wordt, kan verschillen per type beeldscherm. De ene gebruiker heeft een klein beeldscherm en de ander een breed beeldscherm. Net zoals dat de website anders getoond wordt, worden de foto’s ook anders getoond. Om meer van de foto te laten zien, wordt er bij het maken van de foto vaak rekening gehouden met iets meer ruimte om het onderwerp heen, zodat het onderwerp altijd goed in beeld is.

Soorten fotografie

Fotografie via Pixel Creation wordt dus voornamelijk ingezet om visuele content voor online toepassingen te realiseren. Net als bij gewone, conventionele fotografie, kun je in de web fotografie verschillende soorten fotografie onderscheiden. Wij van Pixel Creation bieden je verschillende soorten fotografie voor bedrijven.

Bedrijfsrapportages

Voor verschillende soorten bedrijven hebben wij fotografie opdrachten uitgevoerd. Over het algemeen krijgen we de vraag van MKB ondernemingen in onze eigen regio, Arnhem-Nijmegen. Bij bedrijfsrapportages houden we er rekening mee welke personen graag in beeld komen en welke niet. We communiceren duidelijk en van te voren waarvoor de foto’s gebruikt gaan worden. Ook maken we veel foto’s met personen die onherkenbaar in beeld komen, zoals foto’s die we van achteren of van opzij nemen. Reden is dat we de foto’s graag lang willen gebruiken.

Zakelijke portretten

Voor de team pagina op je website fotograferen wij vaak de individuele werknemers. De portretfoto’s van het team worden vaak wat speels weergegeven, zelfs met animatie. Animatie gebruiken we voor een bewegend effect. Zo is het mogelijk dat de persoon zich naar je toe wendt bij een mouseover. In tegenstelling tot vrijwel alle andere fotografie worden zakelijke portretfoto’s vrijwel altijd staand genomen, zo is er meer ruimte om veel mensen van het team te zien als je een wat groter scherm gebruikt. Als niet iedereen tegelijk op de zaak kan zijn voor de fotoshoot houd dan rekening met extra reiskosten voor onze fotograaf. Dit geldt ook bij aanname van nieuw personeel. Bij grote bedrijven kunnen we bijvoorbeeld een paar maal per jaar afspreken om de nieuwe mensen te fotograferen.

Productfotografie

Voor e-commerce doeleinden, webwinkels dus, fotograferen wij veel producten. Heb je zelf een kleinere webwinkel dan kun je dat in veel gevallen ook zelf vrij eenvoudig doen, hier kunnen we je zeker eens bij helpen. Voor grotere webwinkels of voor grotere producten zoals bedden en meubels is meer nodig. Voor Beddenleeuw hebben wij een tijdelijke studio opgebouwd in de showroom in Zaltbommel. Alle boxsprings zijn ter plaatste gefotografeerd en later gephotoshopt om de verschillende kleur- en stofcombinaties in de webwinkel te kunnen tonen. In veel gevallen huren we een studio in de regio om de producten te fotograferen. Wij hebben de apparatuur, techniek en de kennis in huis om jouw producten prachtig uit te lichten. De bezoekers van je website zullen de producten direct op het beeld beoordelen en dat helpt je enorm in het vertrouwen dat de klanten in jouw producten hebben. Twijfel je over zelf doen of uitbesteden? Neem contact op want we denken graag met je mee over hoe je de productfotografie in jouw situatie het beste kunt organiseren.

CG-Fotodesign

Chelsey werkt naast haar baan bij Pixel Creation ook als ZZP-er. Haar bedrijf CG-Fotodesign biedt ook bruidsfotografie en privé fotografie aan. In onderling overleg bepalen we of de fotografie opdracht door Pixel Creation of door CG Fotodesign wordt uitgevoerd. Wil je meer informatie dan kun je ons bellen maar je kunt uiteraard ook direct met CG Fotodesign contact opnemen.

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?
1