Google core update
Google update

Google core update

Deze maand wordt door Google een update van de zoekmachine uitgerold. Heb je AI gebruikt voor het maken van content? Of heb je teksten geschreven van matige kwaliteit? Tijd voor verbetering!

Voor wie schrijf jij webtekst?

Als je zelf steekhoudende en goed leesbare teksten hebt geschreven is er niets aan de hand. Hoe is dat bij jouw website? Is de tekst op jouw website vooral geschreven voor jouw doelgroep, de gebruiker? Als dat zo is dan blijft het goed gaan. Zijn de teksten op jouw website vooral geschreven voor Google en veel minder voor de gebruiker? Is jouw webtekst gekopieerd van een ander? Of gegeneerd met Chat GPT? Zulke teksten worden de komende weken ontmaskerd. De vermeldingen van deze teksten verdwijnen voor een groot deel uit de zoekresultaten, en dat kan serieuze consequenties hebben.

Verbeter je leven …

En begin bij jezelf! Zou je tegen Google willen zeggen! Je zou denken dat een techreus als Google AI-technologie geheel zou omarmen als het om het genereren van tekst gaat. Google wil toch vooral verdienen aan kunstmatige intelligentie? Ja, maar. Ook bij vorige updates van Google (core updates) heeft steeds het bedienen van de zoeker centraal gestaan. Google ziet jouw website niet als super van belang maar Google heeft ook echt geen hekel aan jouw website. De zoeker optimale zoekresultaten geven; dat is de belangrijkste missie van Google.

Eerlijke content

Je er zo gemakkelijk mogelijk vanaf maken; zo lijkt het vaak te gaan. Wil je bijvoorbeeld meer traffic vanuit omringende gemeenten? Geen probleem, je maakt van elke omringende plaats een landingspagina aan en dan lukt dat als vanzelf. Helaas, Google kent al deze trucks en het lukt steeds minder om gemakkelijke content vindbaar te krijgen. De tekst op een bepaalde pagina moet relevant zijn voor je doelgroep, het moet specfiek gaan over een duidelijk en afgekaderd onderwerp en daarnaast moet de tekst ook nog voldoen aan heel veel andere, allemaal steekhoudende, voorwaarden.

SEO scan

Twijfel je over de kwaliteit van de door jouw geschreven content? Heb je content met behulp van een chatbot gegeneerd? Of weet je uberhaupt niet wat allemaal belangrijk is bij het maken van waardevolle content? Vraag een SEO scan aan van jouw website en je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies. We vertellen je wat de kwaliteit is van de teksten op je website en welke punten je gemakkelijk direct kunt aanpakken!

SEO scan aanvragen

Word beter vindbaar met onze gratis en vrijblijvende SEO website scan. Na je aanvraag bellen wij je zodat we weten wat voor jou belangrijk is, daarna gaan we direct aan de slag!

SEO Scan

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

SEO scan aanvragen

Word beter vindbaar met onze gratis en vrijblijvende SEO website scan. Na je aanvraag bellen wij je zodat we weten wat voor jou belangrijk is, daarna gaan we direct aan de slag!

SEO Scan
1