ICT Infrastructuur
ICT infrastructuur

ICT Infrastructuur

Werk je met veel verschillende softwaresystemen? Tijd om de ICT-infrastructuur eens onder de loep te nemen.

ICT-infrastructuur opschonen

Eerste stap om de systemen zo (kosten-)efficiënt mogelijk in richten is dat je alles eens goed in kaart moet brengen. Van welke systemen maak je gebruik, welk systeem doet wat en wat kosten de licenties van elk systeem. Dit is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan omdat het complexe materie is. Vaak is het een gegeven hoe iets werkt omdat het al jaren zo gaat. Systemen zijn vaak een ‘eigen leven’ gaan leiden omdat ze door iedereen net weer anders ingezet worden. Het principe ‘vreemde ogen dringen’ is hier zeker van toepassing, want zelf word je al snel bedrijfsblind als lang op eenzelfde manier met bekende systemen werkt.

Rol Pixel Creation

Tegenwoordig is de website die wij voor je ontwikkelen steeds vaker onderdeel van de ICT-infrastructuur van je bedrijf. De website heeft vaak allerlei koppelingen met het ERP of CRM-systeem. Als je via de webwinkel een betaling doet komt de factuur vaak uit het boekhoudsysteem en boekingen die via de website gedaan worden komen in je Outlook agenda. Kortom, wij verbinden je website op meerdere plekken aan de verschillende systemen binnen jouw bedrijf of organisatie. Omdat dit tegenwoordig nu eenmaal zo werkt zien wij dus ook vaak welke systemen er zijn en waar ze voor gebruikt worden. Met onze kennis en ervaring helpen we je graag om de nodige verbeteringen door te voeren waardoor het beter werkt tegen lagere kosten.

ICT-specialist kijkt mee

Wij van Pixel Creation zijn de specialisten als het gaat om vormgeving en techniek van de website of webwinkel. Het efficiënt inrichten van je ICT-systemen is specialistenwerk. Ook is het zo dat het, alleen al in kaar brengen, veel tijd kost. Ons bedrijf werkt hierin samen met MostValue_ uit Duiven. MostValue_ is de eenmanszaak van Martin. Hij heeft veel ervaring met het in kaart brengen van de verschillende systemen, het maken van strategische keuzes en het inrichten van een efficiënte software architectuur. Martin kent als geen ander de mogelijkheden die Pixel Creation heeft om met de website of webwinkel hierop aan te sluiten. Vaak kijkt Martin een tijdje intern met je mee waarna hij een gedegen advies uitbrengt over welke wijzigingen het beste doorgevoerd kunnen worden.

Interesse?

Denk je dat jullie bedrijf of organisatie te veel verschillende softwarepakketten heeft draaien? Weet je niet precies meer waar welke data is opgeslagen en hoe de systemen met elkaar communiceren? Neem dan eens contact op met Martin van Maaren van MostValue_ in Duiven of bel ons zodat we samen kunnen bekijken welke stappen we in jouw situatie kunnen nemen om weer grip te krijgen op je ICT-infrastructuur.

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

1