Kiezen voor code
Kiezen voor code

Kiezen voor code

Regelmatig krijgen we de vraag waarom wij dure programmeurs inzetten om eenvoudige oplossingen te bieden. Alles is toch al eens gemaakt? Er zijn websites, webwinkels, matching platformen, boekingssytemen etc. etc. Waarom gebruiken jullie bij Pixel geen ‘open source’ code of waarom bouw je het niet in een ‘no code’ platform? Goede vragen waarop ik probeer om duidelijk te antwoorden.

Open source code

Je wilt vast niet te veel betalen voor de ontwikkeling van jouw website of webwinkel. Om de kosten in de hand te houden gebruiken wij daarom altijd WordPress als basis. WordPress bestaat uit een standaard installatie, aangevuld met plug-ins. Zowel de standaard WordPress installatie als de plug-ins zijn niet door ons gemaakt maar door andere programmeurs. Wij mogen WordPress en plug-ins vrij vrij gebruiken omdat dit juist de bedoeling is. We noemen dat: ‘open source’.

Voordelen van open source

Daar waar mogelijk gebruiken wij altijd open source code. Deze code is door anderen gemaakt maar heeft zich al bewezen. Grote voordeel van open source code is dat het kostenefficiënt is om dit te gebruiken. Ander voordeel is dat de code automatisch up-to-date gehouden wordt. Wat wij wel altijd zelf programmeren zijn de pagina lay-outs. De pagina lay-outs, ook wel de pagina templates, worden met zo weinig mogelijk code zoveel mogelijk op maat gemaakt.

Unieke website zonder overbodige code

We gebruiken dus géén open source thema waar alles al in zit en we alleen kleur, logo en letterfonts hoeven aan te passen. We gebruiken wel open source WordPress met plug-ins. Reden is dat wij graag een unieke website voor je bouwen die geen overbodige informatie bevat, geen functionaliteiten die je niet gaat gebruiken en al helemaal geen overbodige blockbuilder. Blockbuilders maken het beheer van jouw website tot een hel. Al-met-al moet er voor websites , en zeker voor webwinkels, toch nog heel wat geprogrammeerd worden om een maatwerk website te krijgen die goed gevonden wordt. Kortom, jouw website is het meest belangrijke onderdeel in jouw online marketing. Te belangrijk om hiervoor een kant-en-klare oplossing voor te kiezen!

Dagelijks maatwerk gevraagd

Misschien ken je het wel, je zoekt naar een standaard tool om je zalen vol te boeken of je de tafels in het restaurant te reserveren. Maar elke tool is anders en elke tool heeft zo zijn nadelen in het gebruik; veel functies lijken standaard maar zijn dat niet. In zo’n geval programmeren wij graag een reserveringsmodule die exact doet wat voor jou nodig is; niet meer en niet minder. Dit voorbeeld gaat over een reserveringsmodule maar geldt net zo goed voor elke andere module. Kant-en-klare oplossingen kunnen niet op tegen een maatwerk oplossing waarbij we tot in detail rekening houden met jouw specifieke eisen en wensen.

Code professionals

Bij Pixel Creation werken naast grafisch vormgevers en webdesigners ook programmeurs. Programmeurs die jouw website, webwinkel, webapp, online tool etc. op maat kunnen bouwen. Onze code professionals zijn tot heel veel in staat en zullen je verrassen met het resultaat. Daarbij gebruiken we WordPress maar ook Laravel en nog een heel scala aan programmeertalen. Pixel Creation is het webdesignbureau in Arnhem waar de échte code professionals werken die graag voor je aan de slag gaan.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1