Landingspagina
Landingspagina

Landingspagina

Omdat de online advertentie je aanspreekt klik je erop en bam … je bent op een landingspagina terecht gekomen. Grote kans dat deze pagina helemaal niet in het menu staat!

Niet via homepage of menu

Een landingspagina is qua look-and-feel een gewone pagina. Hij heeft ook een standaard template. Maar toch is er iets geks. Deze pagina staat niet in het menu en je komt er niet vanaf de homepage.

Externe bron

De advertentie waarvandaan je op de website bent gekomen noemen we de ‘externe bron’. Een landingspagina is een pagina waarop je meestal op uit komt vanuit een externe bron. Omdat de inhoud van de pagina goed aansluit bij de advertentie van de externe bron heeft een landingspagina vaak een hogere conversie dan een gemiddelde informatieve pagina.

Bezoekers vangen met een landingspagina

De landingspagina sluit precies aan bij waar je naar op zoek was. Het kan bijvoorbeeld een tijdelijke pagina zijn over een evenement. Als veel mensen zoeken op ‘Vakantie website’ dan is het wellicht de moeite voor een webbouwer om een landingspagina in te richten over dit onderwerp. Zoeken mensen hierop dan ‘vang’ je ze middels je landingspagina. Je hoopt dat ze snel doorklikken en vergeten hoe ze op je site kwamen. Doel van de hele actie is dat de bezoeker overgaat tot de aankoop, zich inschrijft of contact opneemt.

SEO landingspagina

Wat is een SEO landingspagina? Om dat goed uit te leggen gaan we eerst even terug naar de externe bron. De externe bron is de advertentie waar je vandaan komt als je op de pagina komt. Deze advertentie kan een banner op een andere website zijn of een advertentie op social media. Maar ook een gewone vermelding in Google noemen wij een advertentie; een Google advertentie. Als je dus iets op zoekt in Google en je komt zo via de ingegeven zoekterm (keyphrase) op een landingspagina uit dan noemen we deze pagina een SEO landingspagina. SEO landingspagina’s worden er speciaal voor gemaakt dat je bezoekers trekt via Google advertenties.

Landingspagina maken

Een landingspagina maak je via het CMS. Het is een gewone, informatieve, pagina die je net zoals andere pagina’s vult met tekst en beeld. Je zorgt ervoor dat de informatie relevant is en specfiek op een enkel onderwerp gericht. Dit onderwerp is het keyword of de keyphrase. Het grootste verschil met een gewone pagina is dat je de landingspagina uiteindelijk niet in een menu zet. De pagina is dus enkel via een of meerdere externe bronnen benaderbaar. Uiteraard zorg je ervoor dat ‘indexeren voor zoekmachines’ aan staat en dat de pagina wordt opgenomen in de sitemap.

Landingspagina inrichten

De landingspagina heeft een heel duidelijk doel: conversie genereren! Het is fijn als de bezoeker doorklikt naar andere pagina’s en uiteindelijk overgaat tot actie. De actie kan zijn dat er een product wordt aangekocht of contact wordt opgenomen. Liever heb je dat de bezoeker direct op de landingspagina al overgaat tot aankoop of actie. Let er bij het maken van de inhoud op dat je direct ter zake komt. De bezoeker is namelijk al geinteresseerd, want er is al op een externe advertentie geklikt. Zorg ervoor dat de bezoeker meegenomen wordt richting de beoogde conversie. Geef bijvoorbeeld drie opties met daarbij ‘beste keuze’ of  ‘driect inschrijven’. De kans dat de bezoeker doorklikt is dan het grootst.

Vormgeving landingspagina

De landingspagina is geen ondergeschoven kindje. Juist een landingspagina moet er mooi uitzien. Je gebruikt de beste foto’s en je zorgt voor duidelijke call-to-actions. De tekst is aantrekkelijk om te lezen en niet te lang. De landingspagina moet natuurlijk goed gevonden worden maar voor een groot deel heb je dat via de advertenties ingeregeld. Als je landingspagina bijvoorbeeld inspeelt op advertenties op de socials dan zorgen deze voor de vindbaarheid en is de vindbaarheid van de landingspagina zelf minder relevant.

Tekst landingspagina

Een goede tekst schrijven die aansluit bij je bezoeker is een hele uitdaging. Pixel Creation heeft veel ervaring met het schrijven, inrichten en programmeren van landingspagina’s. Neem contact op met het webdesign bureau Arnhem en wij bouwen de landingspagina graag voor je, ook binnen een al bestaande website is dat prima mogelijk.

Meer resultaat uit jouw website?

Wil jij meer resultaat uit jouw website? We helpen je graag met het realiseren van meer traffic en leads. Van een nieuwe website tot en met het schrijven van teksten en uitrollen van campagnes! Full-service.

Contact

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Meer resultaat uit jouw website?

Wil jij meer resultaat uit jouw website? We helpen je graag met het realiseren van meer traffic en leads. Van een nieuwe website tot en met het schrijven van teksten en uitrollen van campagnes! Full-service.

Contact
1