Online betalen
Online betalen

Online betalen

Je bestelling direct online afrekenen, of je boeking online betalen. Voor de koppeling met de bank gebruiken wij Mollie als betaalprovider, dat werkt veilig en snel.

Waarom Mollie?

Naast Mollie bestaan in Nederland een 10-tal andere betaalproviders. Maar Mollie is de laatste jaren erg groot geworden omdat het gemakkelijk is in te bouwen. Een betaling via internet is niet goedkoop, gemiddeld wordt € 0,30 in rekening gebracht om bijv. via iDeal te betalen. Omdat de betaling gemakkelijk en snel online wordt uitgevoerd nemen we de kosten voor lief.

Hoe werkt online betalen?

Als je afrekent met iDeal, Paypal of creditcard sta je er waarschijnlijk niet bij stil welke partijen hierbij betrokken zijn. Naast de webwinkel, jouw bank, de bank van de webwinkel is er dus nog een andere partij: de betaalprovider. Al je via de webwinkel afrekent komt jouw betaling via de betaalprovider binnen bij de verkoper. Als Mollie de betaalprovider is dan komt de betaling op de rekening van Mollie te staan. Pas als Mollie een aantal betalingen binnen heeft wordt, na aftrek van de kosten, het geld overgeschreven naar de rekening van de verkoper.

Online geld ontvangen

Nu de kant van de verkoper. Stel je hebt 100 betalingen ontvangen via je webwinkel dan zijn deze betalingen direct afgeschreven bij de kopers. Als verkoper moet je op je geld wachten. De 100 betalingen worden in één bedrag bij jou op de rekening geboekt, onder aftrek van de kosten van Mollie. Daarbij spelen een aantal zaken een rol. De betaling wordt pas vrijgegeven nadat je het identificatie- en verificatieproces bij Mollie volledig hebt voltooid. Zeker als je een startende ondernemer bent kan het wel een paar weken duren voordat Mollie je account volledig heeft goedgekeurd. Het acceptatieproces van Mollie is te vergelijken met hoe de bank omgaat met het aanvragen van een bankrekening. En dan is er nog iets. Hoe weet je nu welke betalingen geclusterd zijn in het ene bedrag dat je ontvangt? Hiervoor dien je in te loggen in de achterkant van je webwinkel én in het portal van Mollie. Je moet de ontvangen betaling dus zelf in je boekhouding uitsplitsen. Wel kun je aan alle betalingen kenmerken meegeven zodat je ofwel in het CMS ofwel in het Mollie portal kan terugvinden welke betalingen het betreft.

Testbetalingen

Het is heel eenvoudig om te testen of het betalen goed gaat. Uiteraard kun je zelf iets kopen in je eigen webwinkel maar dat is natuurlijk niet handig. De betaalopties activeren via Mollie gebeurt met ‘keys’. Nadat je een account hebt aangevraagd ontvang je zowel een testkey als een livekey. Zolang de testkey actief is werkt het hele systeem maar de betaling zelf wordt niet uitgevoerd. Met de testkey kun dus gemakkelijk testen of het betalen goed gaat. Zodra je tevreden bent je je de e-commerce wilt starten activeer je de livekey.

Betaalmethodes

Via het portal van Mollie kun je zelf betaalmethodes aanvinken. Je kunt bijv. kiezen uit iDeal, bankoverschrijvingen, SEPA-incasso, Mr. Cash, creditcards, Paypal of Bitcoins. Verschillende betaalmogelijkheden, en het werkt allemaal even gemakkelijk. Bij SEPA incasso geldt dat voor het goedkeuren van de periodieke incasso eenmalig een testbetaling van 1 cent wordt gedaan; als dit goed gaat wordt daarna de periodieke incasso geactiveerd.

Betalen via QR-code

Om het afrekenen gemakkelijk te maken kun je met een QR-code werken. Een QR-code wordt bijvoorbeeld op het scherm in een zaal getoond waarbij de deelnemers met hun mobiel snel een betaling of donatie kunnen doen. Ook kun je de QR-code afdrukken in een flyer zodat mensen niet een complete IBAN hoeven in te voeren om een betaling te kunnen verrichten. De mogelijkheden om met QR-code te betalen zijn legio.

Betalen op jouw website

Online betalen aanbieden op je website is een goede optie om klanten gemakkelijk te laten afrekenen. Het inbouwen van de betaalmodule bieden we altijd separaat aan in onze offerte. Bij een webwinkel is het heel gemakkelijk om de betaalmodule in te bouwen omdat het CMS van de webwinkel hierop is ingericht. Wil je echter op een bestaande website online afrekenen mogelijk maken dan kan dit wat meer tijd kosten. Naast de technische kant van de integratie moeten ook de verschillende schermen, zoals de afrekenpagina en de bedankpagina, een vormgeving mee krijgen in lijn met de website. Vormgeving en techniek gaan ook hier hand-in-hand. Pixel Creation maakt betalen op jouw website graag mogelijk omdat het jouw helpt om snel de betalingen van je producten of diensten te ontvangen.

Mollie aanvragen

Pixel Creation is partner van Mollie. Als wij de integratie voor je uitvoeren dan ontvang je vooraf een speciale link; door via deze link je account bij Mollie aan te maken zijn wij automatisch jouw tussenpersoon bij vragen. Vraag dus bij voorkeur via deze link je account aan dan bieden wij je support bij integratie en onderhoud.

Nieuwsgierig geworden?

Als je stappen wilt zetten waarmee je online en offline je doelen wil bereiken, realiseer je dan dat je de juiste middelen en aanpak nodig hebt. Wij bieden je een scala aan instrumenten waarmee je dromen kunt realiseren.

Kennismaken?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Nieuwsgierig geworden?

Als je stappen wilt zetten waarmee je online en offline je doelen wil bereiken, realiseer je dan dat je de juiste middelen en aanpak nodig hebt. Wij bieden je een scala aan instrumenten waarmee je dromen kunt realiseren.

Kennismaken?
1