Online platform
Online Platform

Online platform

Een website met een ‘achter inlog’ omgeving’. Een website met een ‘mijn omgeving’ of een website met intranet. Zomaar wat omschrijvingen die we hoorden toen we vroegen ‘Wat stel je je voor bij een online platform?’

Wat is een online platform?

Een platform is eigenlijk niets anders dan een website waarop je kan inloggen en informatie met anderen kunt delen. Met het online platform kunnen mensen communiceren, informatie delen en (digtiaal) samenwerken. Een online platform biedt mensen toegang tot verschillende diensten via het internet. Soorten platformen zijn:

  • Social media platform (LinkedIn)
  • E-commerce platform (Amazon)
  • Matching platform (Lexa)
  • Gaming platform (Chess)

Online markt

Een online platform is met een markt te vergelijken; vraag en aanbod komen bij elkaar. Het systeem achter het online platform maakt een match en geeft tips hoe je de beste match kunt maken. Funda of Lexa zijn hier goede voorbeelden van.  Pixel Creation heeft in de afgelopen jaren een heel aantal online platformen gerealiseerd; voorbeelden hiervan zijn trouwen.nl, estade.nl en registerdobs.nl

Investering

Een online platform kan behoorlijk wat geld in het laadje brengen voor de aanbieder van het platform. Je verdient aan het lidmaatschap van de deelnemers en aan advertentieinkomsten. Aan de andere kant kost je het ook veel geld om te realiseren. Hoe succesvol het is om een online platform te starten is afhankelijk van erg veel factoren. Een online platform is een bedrijf op zich. Als het goed draait vindt er veel interactie plaats tussen de gebruikers. Ook worden vaak veel en grote bestanden gedeeld. De hostingkosten van een online platform kunnen dus ook nog eens in de papieren lopen, iets om rekening mee te houden.

Wat kun je met een online platform?

Als je lid bent van een online platform kun je in elk geval gemakkelijk contact leggen met andere leden van het platform. Daarnaast biedt het platform een aantal voordelen, die bij elk platform weer anders zijn. Denk aan:

  • Toegang tot exclusieve aanbiedingen voor leden
  • Korting op aankopen bij adverteerders
  • Doorgeven van vertrouwelijke informatie (zoals studiepunten)
  • Directe communicatie met aanbieders
  • Unieke informatie die nergens anders te verkrijgen is
  • Gemakkelijk bestellen en afrekenen

Al deze voordelen geniet je omdat je deelnemer bent van het platform. Je account is goedkeurd en daarmee ben je een geverifieerde gebruiker en dat geeft al snel vertrouwen.

Voordelen online platform

Als een online platform goed werkt dan bespaart het de leden erg veel tijd. Je hoeft niet lang te zoeken om jouw droommatch te vinden. Het lidmaatschap is relatief goedkoop en de bezoeker vindt het vertrouwd om via het online platform contact te leggen.

Idee voor een platform?

Heb je het idee om een nieuw online platform op te zetten? Of wil je jouw website uitbouwen van een eenvoudige website naar een online platform? Kom eens met ons praten. Je moet goed weten waar je aan begint en wat binnen je mogelijkheden ligt. Niet zelden krijgen wij een prachtig idee te horen maar zijn de verwachtingen niet reeel. Er komt heel wat bij kijken om een succesvol online platform op te zetten. Wij hebben hier veel ervaring mee en denken graag met je mee.

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1