Two-Factor-Authentication (2FA)
Beveilig je CMS

Two-Factor-Authentication (2FA)

2FA (ook bekend als 2-stapsverificatie) is een extra beveiligingsfactor die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen geauthoriseerde gebruikers toegang krijgen.

Extra factor

Vroeger had je altijd drie dingen nodig om in te loggen: link, gebruikersnaam en wachtwoord. Maar helaas zijn wachtwoorden snel te kraken en je gebruikersaam makkelijk te raden. En ben je als hacker eenmaal ergens binnen dan gaat het al snel van kwaad tot erger. Door een extra factor toe te voegen aan het verificatieproces wordt de veiligheid aanzienlijk verhoogd. Het wordt de hacker dus een stuk moeilijker gemaakt om tot jouw gegevens door te dringen.

Soorten 2FA

Nadat je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd moet je nog een verificatie op een andere manier doen. Dat kan zijn via een authenticator-app op je mobiel, een bericht met een code of een biometrische check. De biometrische check kan een touch ID zijn (vingerafdruk) of een oog- of gezichtsherkenning (Face ID)

Noodzaak van 2FA

Werken met 2FA maakt dat je data direct een heel stuk beter beveiligd is. Je moet er gewoon even aan wennen maar als je er eenmaal mee vertrouwd bent si het echt niet moeilijk om te gebruiken. De nadelen wegen in dit geval niet op tegen de voordelen. Gewoon doen dus!

2FA instellen op WordPress CMS

Stel iemand komt ongevraagd in het beheerdeel (CMS) van je website. En diegene ziet daar allerlei gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens van sollicitanten. Dat moet je hoe dan ook zien te voorkomen. En we hebben goed nieuws: ook voor het CMS van je website is het mogelijk om 2FA in te stellen. Wil je 2FA instellen op je WordPress CMS inlog? Wij helpen je hier graag mee. We doen dit gratis omdat veilig inloggen te belangrijk is om daar drempels voor op te werpen. Als het eenmaal is ingesteld dan kun je gemakkelijk inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord maar daarnaast heb je de Google Authenticator app nodig. Installeer deze dus alvast op je mobiel en neem contact op met support@pixelcreation.nl; we helpen je dan snel op weg om je website weer een heel stuk beter te beveiligen!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1