Video content
Video content

Video content

Film of video kan enorm ondersteunend zijn in het overbrengen van jouw boodschap. Pixel Creation helpt je op weg met fotografie maar ook met videografie.

Video content inzetten

Het maken van video besteden we uit of wij brengen je direct in contact. Dit doen we graag want in de online concurrentieslag is video een van de beste wapens die je kunt inzetten.

Krachtig instrument

Een korte duidelijke video ‘blijft hangen’. Als je een leuk filmpje voorbij ziet komen dan klik je er snel op en je onthoudt het langer dan een gelezen tekst of een bekeken foto. Een video kan je raken of ontroeren. Een goede video wordt snel bekeken, gedeeld en geliket. Mensen houden er nu eenmaal van om ge-entertaint en geraakt te worden.

Tijdsintensief

Het maken van een goede video kost in verhouding erg veel tijd. Om een paar minuten op te leveren moet er heel wat werk verzet worden. Eerst stellen we samen een storyboard op; dit is het script aan de hand waarvan we verschillende scenes uitlichten. Als het storyboard naar tevredenheid is dan bepalen we aan wie we de video realisatie uitbesteden en daarna bewaken we het proces en communiceren de voortgang met de opdrachtgever. Zowel voorbereiding als uitvoering zijn tijdsintensief, zelfs als het uiteindelijk maar een kort filmpje wordt.

Zeker op je mobiel komen nogal wat video’s voorbij. Wil je opvallen tussen al het aanbod dan moet je op een aantal zaken extra attent zijn; ziet de thumbnail er zo aantrekkelijk uit dat mensen erop klikken? Is de video zo leuk dat mensen erop klikken en het delen? Is de boodschap zo kort en krachtig dat deze blijft hangen? Wat is het doel van de video, en als dat conversie is, welke conversie en hoe meet je dat? En, heel belangrijk, wordt de video liggend gemaakt (landscape) of staand, bijvoorbeeld voor een reel?

Promotie video

Een promotie video waarmee je de boer op kan. Dit is wellicht een van de moeilijkste video’s om te maken. De video is altijd een momentopname maar je bedrijf staat nooit stil. Houd daar dus rekening mee met wie en wat je in beeld brengt. Het is namelijk beste een investering in tijd en geld om een promotievideo te maken. Uiteraard wil je daarom dat de video zo lang mogelijk actueel blijft. Ook met de sfeer van de video houd je altijd rekening met de houdbaarheid. Een spannend muziekje verveelt al snel en flitsende beelden lijken leuk maar het kan zomaar zijn dat dit over enige tijd niet meer zo passend is bij hoe je als bedrijf wilt overkomen bij je doelgroep. Bekijk hier de promotievideo van Stikkerbuilding uit 2020; nog steeds actueel!

Welkom in de Pixel wereld

Als wij een promotievideo voor je bedrijf laten maken dan huren we daarvoor een professioneel videograaf in. Voor onszelf hebben we enkel onderstaand filmpje opgenomen; dit was in het kader van een multimedia stageopdracht van vorig jaar.

Evenement video

Voor het promoten van een evenement is het veel minder van belang dat de video lang meegaat. Flitsende beelden, spannende geluiden en overdreven boodschappen worden veel toegepast bij het maken van een evenement video. Dit om de energie van het evenement goed over te brengen zodat mensen enthousiast worden, de video delen met anderen en zich inschrijven voor het evenement.

Vacature video

Bij een vacature video vragen we aan een medewerker om zelf te vertellen hoe leuk het is om een baan te vervullen bij het bedrijf waar het om gaat. Hierin werken wij samen met een gespecialiseerd bureau. Vacature video’s maken is een specialisme en een goede video zorgt ervoor dat de juiste mensen solliciteren op de aangeboden vacature. Onderstaande video is van de website werkenbijbolletje.nl.

Social media video

Bij een video, speciaal voor social media, spelen weer heel andere zaken een rol. De video is vaak kwalitatief een stuk minder. Het mag ook vaker over de top zijn en het is vooral een korte video. Bij een video voor social media is vooral de timing van belang. Op het juiste moment het juiste delen zorgt voor een hoge conversie. Bij het viral gaan van social media video’s geeft het moment van posten meestal de doorslag.

Whiteboard animatie video

Een whiteboard animatie video is technisch gezien niet zo moeilijk om te maken; het is meestal een enkele cameraopstelling waarmee gefilmd wordt wat de tekenaar op het whiteboard zet. Natuurlijk is het essentieel dat de tekenaar goed kan tekenen. Maar daarnaast is vooral van belang dat de beelden die in het script bedacht zijn het verhaal goed ondersteunen. Ook dat duidelijk is welke scenes nodig zijn en welke weggelaten kunnen worden. Het is ook erg belangrijk dat personen zo worden getekend dat de doelgroep zich erin herkent. Een goede whiteboard animatie video is kort, duidelijk, en als het mogelijk is een beetje grappig. Heb je dit allemaal op orde dan zal je whiteboard animatie video een succes worden! Enkele jaren geleden hebben wij zo’n video voor Eleos gemaakt, daarvan hierbij een indruk.

AI-video

Sinds medio 2023 kunnen ook video’s geheel met behulp van AI gemaakt worden. Dit is dus een nieuw hoofdstuk in de videografie. Met AI-video’s houden wij ons nog niet bezig maar daar zal de komende jaren wellicht verandering in komen.

Video content essentieel?

Het maken van een goede video kost tijd en geld en of je er goed aan doet is afhankelijk van veel factoren. In elk geval kan video content kan enorm helpen bij het verhogen van de conversie op je website of via social media. Pixel Creation helpt je graag met de strategievraag hoe video content past in de mix van alle mogelijkheden die er zijn om je boodschap online en offline onder de aandacht te brengen van je doelgroep.

Nieuwsgierig geworden?

Als je stappen wilt zetten waarmee je online en offline je doelen wil bereiken, realiseer je dan dat je de juiste middelen en aanpak nodig hebt. Wij bieden je een scala aan instrumenten waarmee je dromen kunt realiseren.

Kennismaken?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Nieuwsgierig geworden?

Als je stappen wilt zetten waarmee je online en offline je doelen wil bereiken, realiseer je dan dat je de juiste middelen en aanpak nodig hebt. Wij bieden je een scala aan instrumenten waarmee je dromen kunt realiseren.

Kennismaken?
1