Domeinhandel?
Domeinhandel?

Domeinhandel?

Nieuw bedrijf of activiteit? Wij helpen je graag met het bepalen, vastleggen en beheren van jouw domein. Daarnaast ondersteunen we je bij het aankopen van je domein.

Domeinnaam kiezen

Als je zelf een domeinnaam wilt verzinnen moet je weten dat de keuze beperkt is. Veel namen liggen al vast en zeker bij .com domeinen moet je creatief zijn om een passend domein te vinden.

Domeinhandel via veilingen

Helaas worden veel domeinen vastgelegd uit investeringsoverwegingen. Het vastleggen is namelijk gratis en ooit meldt zich wel iemand die er serieus geld voor over heeft om het domein over te nemen. Pixel Creation kijkt elke week even op de domein handel veiliging welke domeinen aangeboden worden. Wij handelen actief in domeinen en begeven ons in een netwerk van handelaren. Vind je bieden lastig en het spel te spannend? Vraag ons gerust; we nemen het onderhandelen graag van je over.

Waar voldoet een goede domeinnaam aan?

Een domeinnaam moet kort zijn. Als het mogelijk moet de domeinnaam gelijk zijn aan je bedrijfsnaam. Het liefst heb je ook nog eens dat jouw domeinnaam niet voor verschillende uitleg vatbaar is. Als je zeker bent van je zaak is het de vraag of de gekozen naam nog vrij is. Een domein wordt niet werkelijk jouw eigendom; eigenlijk huur je het domein. Zolang je betaalt is het jouw domein, maar zodra je het laat vallen kan een ander het domein vastleggen en naar eigen gelang gebruiken. Je kunt een domein dus zomaar kwijtraken als je het niet goed beheert.

Extensie van de domeinnaam

Voor een bedrijf in Nederland kies je bij voorkeur een .nl domein. Een internationaal opererend bedrijf kan beter een .com kiezen en voor goede doelen stichtingen hebben we .org als extensie voorkeur. Mocht de gewenste extensie bezet zijn dan kun je uitwijken naar bijvoorbeeld .eu of .nu. De lijst met te kiezen extensies is erg lang; mocht het domein naar keuze al bezet zijn dan adviseren wij je graag over het meest logische alternatief.

Domeinhouder

De eigenaar van het domein noemen we de domeinhouder. Als wij een domeinnaam voor je vastleggen zorgen we ervoor dat de gegevens van de eigenaar, de technisch beheerder en de administratief beheerder goed geregistreerd worden. Een domein heeft veel waarde voor een bedrijf en het is dus van belang dat deze gegevens kloppen. Voor .nl domeinen is de SIDN in Arnhem de partij waar de domeinen worden beheerd. Je kunt op sidn.nl checken of welke gegevens wij gekoppeld hebben aan jouw domein.

Domeinbeheer

Het domein wat wij voor jou beheren moet elk jaar verlengd worden zodat je de houder blijft van je domein. Het domein wordt gekoppeld aan een nameserver; op de nameserver worden DNS-gegevens ingesteld. De DNS-instellingen bepalen hoe het verkeer loopt. Met verkeer bedoelen we; welke website wordt eraan gekoppeld, op welke pagina’s komen bezoekers terecht maar ook hoe de e-mail wordt afgewikkeld en nog veel meer ICT-dingen die allemaal gebruik maken van je domein. Het kan zelfs zo zijn dat je printers of telefonie afhankelijk zijn van de DNS-instellingen van je domein.

Domeinwaarde

Ook een domein heeft waarde. Als je besluit om je activiteiten te beëindigen dan kun je je domein opzeggen of je kunt ervoor kiezen om je domein te verkopen. De waarde wordt bepaald door wat iemand ervoor over heeft maar ook door de waarde die het domein in de loop van de tijd heeft opgebouwd. Een domein kan een bepaalde autoriteit opbouwen in zoekmachines. Een bekende en korte domeinnaam kan veel waard zijn. Mocht je een domein laten verlopen en je krijgt daar spijt van dan is het domein binnen een bepaalde periode (de quarantaine tijd) nog terug te halen. Voor het uit quarantaine halen van een domein betaal je doorgaans een eenmalige vergoeding die kan oplopen tot ongeveer € 50. Beter is het natuurlijk om je domein te behouden en het bijvoorbeeld op een domeinveiling te gelde te maken.

Ervaring in domeinhandel

Handel in domeinen is voor jou wellicht een vreemd gebeuren. En eigenlijk is dat ook wel zo. Het mooiste zou het zijn als het allemaal niet nodig was maar zo werkt het nu eenmaal niet. Wij hebben ondertussen onze sporen verdiend en weten exact hoe de domeinhandel werkt. Graag zetten wij onze expertise voor je in om voor jou een mooi domein aan te schaffen waarmee je jouw online aanwezigheid verder kunt versterken.

Domeinen bij Pixel Creation

Wij helpen je met het kiezen van je domein, met de registratie van het domein en met het beheer. We beheren het verkeer rondom je domein door DNS-instellingen op onze namesevers te beheren. Wil je dat je domein geredirect wordt? Ook dat verzorgen we voor je. Een tenslotte helpen we je met de verkoop als je de registratie van je domein wilt beëindigen.

Vertel ons wat je wil bereiken

Wij zijn benieuwd wat jouw online doelen zijn en wat je wil bereiken met je digitale projecten.

Laten we kennismaken

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Vertel ons wat je wil bereiken

Wij zijn benieuwd wat jouw online doelen zijn en wat je wil bereiken met je digitale projecten.

Laten we kennismaken
1