Domeinen
Domeinen

Domeinen

Jouw website krijgt op internet een adres. Het internetadres ofwel het domein. Pixel Creation legt graag een domein voor je vast. Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Domein extensie

Voor de punt is jouw domeinnaam. Achter de punt is de extensie van het domein. In Nederland zijn .nl domeinen het meest populair. Deze .nl domeinen worden beheerd bij het SIDN in Arnhem. De registratie bij het SIDN laat zien wie de eigenaar is en wie de technisch contactpersoon. Andere extensies worden elders beheerd. De regels rondom eigendom en overdracht zijn voor elke extensie anders. Via Pixel Creation kun je elk gewenst domein vastleggen, zolang deze vrij beschikbaar is. Je kunt in principe kiezen uit honderden domein extensies, maar besef wel dat exotische extensies een goede vindbaarheid in de weg staan.

Domeinnaam kiezen

Het is niet zo gemakkelijk om een .nl domein te vinden voor jouw bedrijf. Veel namen zijn al bezet en veel namen zijn te lang of te ingewikkeld. Wij helpen je graag met het vinden van een goede domeinnaam met bijbehorende extensie. Als we op zoek gaan naar een goede domeinnaam doen we dat graag voordat je bedrijfsnaam vastligt. De meeste namen die in je opkomen zullen al bezet zijn; het is dus zaak eerst een domeinnaam te vinden voordat je de naam van je bedrijf vastlegt bij de Kamer van Koophandel.

Domein bezet?

Wat als jouw favoriete domein al bezet is? Pixel Creation helpt je graag het domein over te nemen van de huidige eigenaar. Er is een levendige handel in domeinnamen; lees hier meer over wat wij hierin voor je kunnen betekenen.

E-mail en domeinnaam

Om een mailadres te kunnen vastleggen heb je een domeinnaam nodig. Gebruik bij voorkeur het domein van je website voor je mailadressen. Als wij mailadressen voor je instellen op basis van je domein dan gebruiken we Microsoft als achterliggende software. Vroeger werkten we met IMAP en POP mailadressen maar dat is achterhaald. Dat wij Microsoft gebruiken om je mail te laten functioneren wil niet zeggen dat je gebonden bent aan de Microsoft mailapp Outlook voor het beheren van je mail. Je kunt dus gerust Apple mail gebruiken om de mail in te zien.

Domein beheer

Als je via Pixel Creation je domein vastlegt zorgen wij ervoor dat de registratie zorgvuldig gebeurt. Namen van de houder van het domein, de technisch en de administratief contactpersoon worden vastgelegd bij de SIDN of bij een andere registratiepartij, afhankelijk van welke extensie het betreft. Naast het vastleggen zorgen wij ervoor dat het domein elk jaar verlengd wordt zonder dat je daar omkijken naar hebt. Ook is het mogelijk om jouw domein door te verwijzen (een domeindoorverwijzing) naar een ander domein. Als je een meertalige website hebt kunnen we de verschillende domein extensies koppelen aan een taalvlaggetje (bijv.: platowood.nl). Tot slot stellen we ook subdomeinen in, als dat nodig is.

DNS-instellingen

Naast het domein beheer verzorgen wij ook de DNS-instellingen. Met de DNS-instellingen van je domein regelen we alle verkeer rondom jouw domein. We stellen in via welke provider het e-mail verkeer wordt afgewikkeld, We staan verificaties door Google diensten toe. We zorgen ervoor dat je nieuwsbriefsysteem functioneert en dat de formulieren op je website werken. Al dit soort zaken vallen onder het verkeer dat over jouw domein loopt. De DNS-instellingen zijn als het ware luikjes die verkeer toestaan of juist blokkeren. Het beheer van de DNS-instellingen valt onze dienstverlening rondom je domein.

Kosten domeinbeheer

Hoeveel het kost om je domein via ons in beheer te laten nemen is afhankelijk van de domeinextensie. Voor een .nl domein rekenen wij € 15 excl. BTW per jaar. Voor een .com domein rekenen we € 20 excl. BTW per jaar. Wil je meer weten over de tarieven die wij voor het domeinbeheer rekenen bekijk dan onze Spelregels. Staat jouw extensie er niet bij? Neem dan contact met ons op en we geven je direct door wat onze prijs is.

Full service webdesign bureau

Naast het ontwikkelen van jouw nieuwe website bieden wij meerdere diensten aan rondom het beheer van je website. Domeinbeheer, hosting en beheer van Microsoft licenties, het hoort allemaal bij de website die je bij ons in beheer hebt gegeven. Wij willen je graag compleet ontzorgen op al deze gebieden. Daarbij geldt dat je als klant wel vrijwel overal toegang toe kunt krijgen. Onze dienstverlening is hier volledig op ingericht. Wil je zelf mailadressen kunnen aanmaken of je DNS-instellingen kunnen inzien en beheren? Vraag naar een inlog en je krijgt van ons toegang tot jouw producten zodat je het zelf kunt wijzigen. Maar je kunt het dus ook gerust aan ons overlaten; ook dat hoort bij een full service webdesign bureau!

De volgende stap maken

Wij helpen bedrijven en goede doelen stichtingen op weg naar online succes. Door het verhogen van het aantal bezoekers, leads of sales. Ook een volgende stap maken?

Wil jij online groeien?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

De volgende stap maken

Wij helpen bedrijven en goede doelen stichtingen op weg naar online succes. Door het verhogen van het aantal bezoekers, leads of sales. Ook een volgende stap maken?

Wil jij online groeien?
1