Je website voorlezen?
Voorlezen

Je website voorlezen?

Met onze voorleeshulp maak je jouw digitale content toegankelijker voor een breder publiek. Een voorleeshulp is niet alleen bedoeld voor mensen met leer- en leesproblemen maar kan ook helpend zijn voor veel andere bezoekers van je website.

Voorleeshulp inbouwen

Voor het inbouwen van een voorleeshulp kun je bij ons terecht. Pixel Creation heeft veel ervaring met het inbouwen van deze techniek. Wij gebruiken hiervoor software van Readspeaker. De voorleestool die wij inbouwen is accuraat en prettig om naar te luisteren. Wij bieden deze dienst in principe aan voor Nederlandstalige WordPress websites.

Ook PDF-documenten kunnen worden voorgelezen, dit is wel een extra feature op de in te bouwen tool.

Doelgroepen

De voorleeshulp is bedoeld voor mensen met leer- en leesproblemen, mensen met verminderd gezichtsvermogen of mensen met dyslexie. Maar ook voor mensen die de Nederlandse taal nog niet volledig meester zijn kan de voorleeshulp uitkomst bieden. Uiteraard kun je de voorleeshulp ook gebruiken als je dit gewoon even beter uitkomt.

Digitoegankelijkheid

De content van je website of app moet vanaf volgend jaar voldoen aan nieuwe Europese wetgeving. Meer informatie hierover vind je hier. Het inbouwen van een voorleeshulp is nog geen vereiste, ook niet na 1 januari 2025. Toch is het de moeite waard om te bekijken of deze tool voor jouw website interessant is. Met de voorleestool van ReadSpeaker biedt je extra service aan waarmee jouw boodschap een groter bereik krijgt. Op de website van de Wijkteams Arnhem hebben we het ingebouwd; wat vind je ervan?

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal een overzicht van alle tips, ideeën en ontwikkelingen. Zo blijf je werken aan je website, handig toch?

Inschrijven
1