Logo ontwerpen
Logo ontwerpen

Logo ontwerpen

Een goed logo is onmisbaar voor je bedrijf. Het logo is één van de eerste dingen die mesen van je zien. Wat is een goed logo? Waar moet een goed logo aan voldoen?

Wat is een goed logo?

Alleereerst is belangrijk dat het logo bij jouw bedrijf past. Als je voor de buren in de straat vegetarische maaltijden maakt en dit als ZZP-er doet dan moet je natuurljk geen cool, strak en flitsend logo gebruiken maar liever een vriendelijk logo met een gezellig letterfont. Het logo van HelloFresh is dan geen goed voorbeeld voor jouw bedrijf.

Bedrijfsidentiteit

Het toevoegen van een herkenbaar symbool aan jouw bedrijfsnaam is dus niet genoeg. Om een logo te gebruiken wat herkenbaar is moet het aan een heel aantal eisen voldoen. Het moet qua kleurgebruik en vormgeving passen bij de tijdsgeest. Het moet duidelijk zijn en aansprekend en het moet vooral passen bij jouw bedrijfsidentiteit.

Smaak van de dag

Een goed logo gaat vaak jaren mee en zorgt er voor dat je bedrijf gemakkelijker bekend wordt. Om herkenbaarheid te waarborgen zie je dat veel bedrijven steeds weer voortborduren op hun logo uit het verleden. Kijk naar Shell of Nationale-Nederlanden; de symbolen zijn gelijk gebleven maar door de jaren heen zijn de logo’s wel aangepast aan de ‘smaak van de dag’. Een logo geeft zo vaak iets prijs uit het verleden, ook dat hoort bij een goed logo, het vertelt een verhaal.

Logodesign door Pixel Creation

Een goed logo hoeft niet duur te zijn. Wij vertalen jouw verhaal naar een logo waar je mee voor de dag kunt komen. Een eigentijds en aansprekend logo. Uniek en onderscheidend. In 2024 kiezen we voor krachtige kleuren. Rijke kleuren en groot contrast. Soms wat gewaagd. Voor bepaalde branches is zwart/wit de norm en grijstinten zijn jarenlang de mode geweest. Op op te vallen mag dit best wel eens doorbroken worden!

Hoe doen we dat?

Het begint heel vaak toch nog met een schetsje ‘op een bierviltje’. Samen brainstormen en een grove schets maken. Niet zelden wordt het uiteindelijk toch heel iets anders. Als we weten wat het moet zijn dan werken we het logo uit in een vectorbestand. Je ontvangt verschillende bestandsformaten; vectors in EPS, SVG en PDF en daarnaast JPG en PNG voor bijvoorbeeld gebruik op de socials. Deze bestanden samen noemen we een logoset. Een logoset wordt voorzien van verschillende bijlagen. We voegen als dat mogelijk is de letterfonts toe en daarnaast een huisstijl handboek waarin een aantal varianten worden omschreven. Varianten zijn bijvoorbeeld zwart-wit versies, diapositieve versies en gebruik op verschillende achtergronden. Ook bepalen we verschillende kleurcodes; CMYK, RGB en RAL.

Samenvatting

Een goed logo begint met een goed gesprek. Inventarisatie van de wensen. Geschiedenis, toekomst, smaak en doelgroepen. Op grond van het gesprek maken we wat schetsen die we later uitwerken tot logodesign. Dan maken we de keuze met welke uitwerking we verder gaan en die leveren we op in een logoset met een huisstijlhandboek erbij. Voor een nieuw logo moet je echt bij Pixel Creation zijn, vele tevreden klanten gingen je voor!

Logo ontwerp

Bekijk logo's die wij hebben ontworpen en laat je inspireren!

Logo ontwerp

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Logo ontwerp

Bekijk logo's die wij hebben ontworpen en laat je inspireren!

Logo ontwerp
1