Wirwar aan webwinkels?
Webwinkels

Wirwar aan webwinkels?

PrestaShop, Magento, Shopify of Shopware? Webwinkels vechten elkaar de tent uit zo lijkt het. Wij, van Pixel Creation, bieden je maar één smaak aan: WordPress met WooCommerce. Waarom? We leggen het je uit!

Als je een webshop wil beginnen, of als je wil overstappen van het ene naar het andere e-commerce systeem is het van belang een keuze te maken die past bij jouw budget, je doelstellingen en je doelgroep.

WooCommerce webwinkel

In de wirwar aan webwinkel systemen is WooCommerce marktleider. WooCommerce is een webwinkel plugin voor WordPress. WooCommerce is dus een uitbreiding van WordPress, hiermee kun je dus een bestaande website opwaarderen tot een e-commerce platform. WooCommerce is gemakkelijk in te bouwen maar het vergt wel maatwerk in vormgeving en techniek. WooCommerce is niet de goedkoopste e-commerce oplossing maar zeker ook niet de duurste. Met WooCommerce kun je vrij gemakkelijk starten en je kunt het later naar wens uitbreiden.

Shopify of CCV Shop cloud based webwinkel

Shopify en CCV Shops zijn compleet andere e-commerce systemen. Het is zijn cloud based SaaS-systemen. Saas betekent: Service as a Service. Je mag er dus zolang gebruik van maken als dat je abonnement loopt. Wij zien Shopify als een gemakkelijk en goedkoop alternatief maar we bieden dit niet aan. Het past niet in hoe wij vinden dat je een duurzaam e-commerce platform kunt opzetten. Stop je namelijk met je abonnement dan stopt het en ben je je investering kwijt.

Nadelen cloud based webwinkel systeem

Een webwinkel ontwikkelen doe je niet zomaar even. Het kost je veel tijd en energie; je moet allerlei keuzes maken met betrekking tot de producten en diensten. Keuzes over eigenschappen, foto’s en teksten, betaling en bezorging, het inrichten van je voorraadbeheer. Het maken en beheren van content kost veel tijd, wil je het goed doen, en dan investeer je ook nog in de online marketing. Als de code dan uiteindelijk niet van jou is dan lijk je wel op iemand die zijn huurhuis volledig renoveert en uitbouwt en daarna de hut van de hand doet …

Magento

Magento is een open source e-commerce systeem van Adobe. Met Magento kun je relatief klein beginnen en je kunt het daarna steeds verder uitbouwen. Een e-commerce oplossing van Magento kunne wij voor je uitbouwen door modules bij te schakelen of door zelf code te schrijven. Nadeel is dat de kosten snel oplopen, niet alleen van het maatwerk deel maar ook van de updates en plugins die je nodig hebt zodra je uitbreidingen wil realiseren. In het verleden hebben wij veel PrestaShop webwinkels ontwikkeld. Prestashop lijkt erg op Magento maar is er enorm hard door ingehaald …

Shopware

Shopware is minder bekend maar ook een open source webwinkel systeem. Ook steeds verder uit te breiden maar we komen het niet zoveel tegen.

Onze keuze: WooCommerce

Sinds 2020 bieden wij uitsluitend e-commerce oplossingen aan waarbij we WordPress gebruiken voor de website en WooCommerce voor het webwinkeldeel.

Webwinkel beginnen?

Ben je zover dat je wil weten of een webwinkel beginnen een goed idee is? Lees hier meer over de te nemen keuzes en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Veel ervaring in huis

Bij Pixel Creation werkt een ervaren back-end team dagelijks aan het ontwikkelen van webwinkels in WooCommerce. Wij kunnen er, zogezegd, mee lezen en schrijven. WooCommerce heeft voor ons geen geheimen. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Ja, natuurlijk wel. Kies je voor Shopify dan kun je heel veel zelf inrichten, het vergt geen hoog startbudget en het beheer is eenvoudig. Kies je voor WooCommerce dan ben je voor de eerste opzet afhankelijk van een webbouwer met back-end developers in dienst. Je moet overal over nadenken en de eerste inrichting is een stuk ingewikkelder. Maar als je die investering hebt gedaan dan heb je de beschikking over een professioneel e-commerce platform. Je kunt je producten naar wens presenteren, het platform bouwt steeds meer waarde op en is altijd aan te passen en uit te breiden.

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?

Blog Webdesign, webdevelopment en heel veel meer!

Jouw mogelijkheden bespreken?

Wij komen graag met je in gesprek over jouw idee of project. Vaak kunnen we tijdens het eerste gesprek al veel nuttige tips geven. Neem contact op!

Kennismaken?
1