Case Van A tot Z voor Arnhem Schoner

Een nieuwe website die Arnhemmers stimuleert om samen zwerfafval op te ruimen, met een frisse huisstijl en een interactieve kaart.

Fullservicepakket Het creëren van een platform

Arnhemmers slaan de handen ineen om hun eigen wijk of buurt schoon te houden. De website arnhemschoner.nl is een initiatief van de Gemeente Arnhem, in samenwerking met Het KinderWijkTeam en Heel Arnhem Schoon. Zij hebben ons gevraagd om een website te maken waarop alle acties tegen zwerfafval te zien zijn. We hebben een platform gemaakt waarop Arnhemmers alles kunnen vinden over zwerfafval in Arnhem en hoe ze kunnen meedoen.

Behoeften en wensen in kaart brengen

We hebben een brainstormsessie gehouden om de behoeften en wensen voor de nieuwe website te inventariseren. Arnhem Schoner is een initiatief van meerdere partijen, dus iedereen mocht zijn stem laten horen. Een resultaat van deze sessie is bijvoorbeeld een overzicht van alle schoonmaakacties in de stad, inclusief locaties, data en mogelijkheden om zich aan te melden. We hebben ook een handige zoekfunctie toegevoegd.

Frisse huisstijl en interactieve kaart

Op basis van de input uit de brainstormsessie hebben we een fris, nieuw logo op maat gemaakt. Vervolgens hebben we dit logo geïntegreerd in een duidelijke, responsive website. De website bevat een interactieve kaart met alle wijken. Door op een wijk te klikken, kun je zien welke initiatieven er in jouw buurt zijn.

Resultaat en evaluatie

De nieuwe website van Arnhem Schoner is een groot succes. Sinds de lancering hebben talloze Arnhemmers zich enthousiast aangemeld voor schoonmaakacties of zijn ze zelfs hun eigen initiatieven gestart. De inwoners van de stad maken veelvuldig gebruik van de website, die een waardevolle bron van informatie is geworden. De interactieve kaart geeft een duidelijk beeld van de betrokkenheid en de impact van de Arnhemmers. Zowel de resultaten als de samenwerking met ons bureau hebben de Gemeente Arnhem volledig tevredengesteld.

Cases Trots op ons werk

Ook jouw ideeën realiseren?

Is jouw organisatie toe aan een (nieuwe) website? Laat je gegevens achter en ik neem graag contact met je op.

Jaco
  • Jaco
  • Director
1